Massale volkstoeloop voor Helmut Lotti op Graspop: "Ze hadden hem beter op hoofdpodium gezet" - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年6月19日月曜日

Massale volkstoeloop voor Helmut Lotti op Graspop: "Ze hadden hem beter op hoofdpodium gezet" - VRT.be

Het optreden van Helmut Lotti op Graspop was een schot in de roos. De hele wei leek afgezakt naar de Metal Dome die veel te klein was voor die volkstoeloop. Vooraf gaf de zanger te kennen erg nerveus te zijn.

Vanavond heeft een uniek stukje muziekgeschiedenis in Vlaanderen plaatsgevonden: onder de noemer Hellmut Lotti Goes Metal trad Helmut Lotti op Graspop Metal Meeting in Dessel op.

De show lokte massaal veel toeschouwers, zo kon VRT NWS-collega Saskia De Schutter ter plekke vaststellen. "Ze hadden hem beter op het hoofdpodium gezet, hier is geen doorkomen aan."

Bekijk hieronder enkele foto's van het optreden van Hellmut Lotti Goes Metal:

Bloednerveus was Lotti vooraf, zo vertelde hij aan VRT NWS. "Ik ben kapot van de zenuwen. Heel veel stress, ik heb slecht geslapen, mijn rechterooglid trilt voortdurend. We zullen zien."

"Het zal afhangen van het publiek of dat weggaat. Soms kom je op een podium en voel je weinig vanuit de zaal. Dan mag je je nog zo goed voelen, dan weet je dat het werken wordt en dan loop je leeg."

"Omgekeerd kan het zijn dat je je niet in je sas voelt, maar dat je hoort hoe enthousiast het publiek is. Dan weet je dat het in orde komt. Dat heeft alles met energie te maken."

"We bekijken of we van het concert een live vinylplaat kunnen maken. Ik heb deze week een liedje geschreven, "The darkness". Ik ga het hier in première brengen. Het een vette knipoog naar het genre, maar tegelijk is het heel serieus.

Het blijft niet bij dit eenmalige metalexperiment voor Lotti. "Op 27 oktober staan we in de Capitole in Gent waar we een hardrockconcert spelen. Dat wordt een stuk langer dan hier. Hier mag de set maar 50 minuten duren, daar gaan we aan 75 of 80 minuten zitten."

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiSGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wNi8xOC9oZWxtdXQtbG90dGktZ29lcy1tZXRhbC1ncmFzcG9wL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿