Vermijd de verkeerschaos van Werchter Boutique als u naar TW Classic rijdt: scan de QR-code - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2023年6月19日月曜日

Vermijd de verkeerschaos van Werchter Boutique als u naar TW Classic rijdt: scan de QR-code - De Standaard

Door hevige files was het lang wachten voor festivalgangers om zaterdag de parking voor Werchter Boutique te kunnen bereiken. Zelfs de Britse popster Ellie Goulding stond in de file. Het festival slaat een mea culpa: ‘Het was niet goed.’

We apologize for the delays and are doing our best to move things along as quickly as possible (we verontschuldigen ons voor de vertragingen en doen ons best om alles zo snel mogelijk te laten verlopen, red.).’ Zaterdag aan het eind van de namiddag stuurde de organisatie van het festival Werchter Boutique bovenstaande tweet de wereld in.

De festivalorganisatie bevestigde aan De Standaard dat de Britse popster Ellie Goulding in de file stond. ‘Ze was wel nog mooi op tijd voor haar optreden’, klinkt het. Goulding moest om 17.35 uur spelen op de weide. Het is onduidelijk of Goulding door een politie-escorte begeleid werd om tijdig op de weide te geraken.

In de loop van de middag had de organisatie al twee tweets verstuurd die aangaven dat sommige parkeerterreinen al vol gelopen waren. De organisatie riep iedereen op om de auto in Leuven achter te laten op parking P1 aan de Martelarenlaan en van daaruit de bus te nemen. Want in de buurt van het festival heerste al urenlang verkeerschaos. Op sociale media deden veel mensen hun beklag dat ze optredens dreigden te missen.

Op VRT NWS getuigde een VRT-journaliste dat ze om 12.30 uur in Kortrijk vertrokken was, in de hoop om rond 14 uur aan te komen aan het parkeerterrein bij de Hive. Uiteindelijk bereikte ze die parking om 18 uur. ‘De wegwijzers zijn erg slecht. Als je medewerkers om informatie vraagt, sturen ze je de verkeerde kant uit’, aldus de VRT-journaliste.

‘De conclusie is heel eenvoudig: het was niet goed’, erkent woordvoerder Nele Bigaré in Het Nieuwsblad. ‘We zetten ieder jaar hard in op mobiliteit en we vinden het zelf ook erg dat er veel is misgelopen, we gaan dit grondig evalueren.’ Dat het de eerste keer is dat bezoekers hun parkeerticket op voorhand moesten kopen, heeft zeker een impact gehad op de situatie.

Toch was dat niet de enige oorzaak. Volgens Bigaré gaat het om een samenloop van omstandigheden. ‘Wellicht zijn veel festivalgangers wegens de hitte op een later moment naar het festivalterrein getrokken. Daardoor was er héél veel volk op hetzelfde tijdstip onderweg. En dan waren er nog omleidingen in de regio. Die stonden los van het festival, maar hebben de verkeerssituatie extra bemoeilijkt.’

Nieuw parkeersysteem

Het is ook wennen aan het nieuwe parkeersysteem. Dit jaar moeten bezoekers op voorhand online een ticket aankopen voor een parkeerterrein naar keuze. Tot vorig jaar konden festivalgangers naar het festivalpark rijden, waar ze door wegwijzers en stewards naar de resterende vrije parkeerterreinen werden gestuurd. Nu staat er op hun ticket een QR-code met de gps-coördinaten van de gereserveerde parkeerplaats.

Maar op het ticket staat naast de QR-codes voor Google Maps of Waze ook nog een QR-code die als toegangsticket geldt. In totaal dus drie codes. ‘We merken dat mensen uit gewoonte het festivalpark van Werchter intikken op hun gps. Dat is begrijpelijk, maar het is geen goed idee’, zegt Bigaré. ‘Scan de QR-code van de gps-app die je wilt gebruiken. Wie Waze gebruikt, scant de Waze-code. Wie Google Maps gebruikt, scant de andere code. Enkel op die manier zal je gps je naar de juiste route en juiste parking wijzen.’

Om 22 uur begon headliner Pink aan haar optreden. De uittocht van het festival verliep nog niet van een leien dakje: er waren tweets over wachttijden van meer dan twee uur om de parking te verlaten. Ook met het openbaar vervoer wegraken bleek niet evident.

Vandaag vindt TW Classic plaats op het festivalterrein. Triggerfinger trapt af om 16 uur, Bruce Springsteen sluit af. Het festival is uitverkocht, wat betekent dat er weer 60.000 bezoekers worden verwacht. ‘Vandaag verwachten we wel een andere situatie’, zegt Bigaré. ‘Maar we zetten voor de zekerheid toch een aantal extra ploegen in om de verkeerssituatie op te volgen. Er komt ook nog een mobiliteitsvergadering straks.’ Maar voor wie onderweg is: lees vooral de richtlijnen op uw ticket, zodat u meteen koers zet naar het juiste parkeerterrein.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzA2MTdfOTYzNDE2NDPSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿