Filmcomponist Ennio "Once upon a time" Morricone op 91-jarige leeftijd overleden - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2020年7月6日月曜日

Filmcomponist Ennio "Once upon a time" Morricone op 91-jarige leeftijd overleden - VRT NWS

Al dat geschrijf zorgt ervoor dat hij een verbluffend repertoire bij elkaar heeft gecomponeerd. Niet minder dan 500 soundtracks voor films en tv-programma's en 120 andere composities heeft hij op zijn naam staan. In het totaal verkoopt de componist ruim 50 miljoen platen. "500 soundtracks lijkt veel, maar in vergelijking met wat Bach en Mozart hebben gepresteerd, ben ik nog niet eens begonnen", relativeert hij.

Behalve zijn Romeinse leermeester Goffredo Petrassi noemt hij zich door weinig mensen beïnvloed. Hij is in zijn jeugd wel erg geïnspireerd geweest door avant-gardisten zoals Luciano Berio Luigi Nono en Stockhausen, maar relativeert telkens hun invloed. "Ik neem gewoon akte van al de muziek die er voor mij is geweest", zegt hij erover.

Zelf beïnvloedt hij menig ander artiest: Black Sabbath, de Ramones en Muse gebruiken zijn muziek als intro voor hun concerten en Metallica coverde ooit zelfs "The ecstasy of gold". Zo is hij uitgegroeid tot een van de beste (film)componisten die ooit heeft geleefd, maar daar is hij altijd vrij bescheiden onder gebleven. "Ben ik onsterfelijk geworden dankzij mijn muziek? Dat weet ik niet. Daar laat ik anderen over oordelen." Ennio Morricone is 91 jaar oud geworden.

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiOGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNy8wNi9lbm5pby1tb3JyaWNvbmUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿