Moet de VRT zich "terughoudend" opstellen? Oppositie boos over voorstellen en aanpak meerderheidspartijen - VRT NWS - Crune Blogs

Latest

2020年7月2日木曜日

Moet de VRT zich "terughoudend" opstellen? Oppositie boos over voorstellen en aanpak meerderheidspartijen - VRT NWS

Meuleman is het ook niet eens met de inhoud van de resolutie. "Wij hebben het gevoel dat de VRT wordt klein gehouden", zegt ze. "Dit is ten nadele van een sterke VRT, waarvan we gezien hebben dat die tijdens de coronacrisis voor heel veel mensen een baken van vertrouwen was."

Ze vreest ook dat de VRT zal worden gebruikt om de Vlaamse canon te verspreiden. "Dat is de eerste keer dat de overheid zich zo moeit met de inhoud van de VRT." Meulemans vreest voor een te "sterke Vlaams-nationalistische stempel".

Ze kondigt verzet van haar partij tegen de plannen van de meerderheid aan en wil met Groen een eigen resolutie indienen met totaal andere klemtonen: een betere financiering van de VRT, zonder "canonisering", meer aandacht voor de strijd tegen fake news. "Maar er zal allicht weinig debat zijn en dat is spijtig", aldus Meuleman.

Bekijk hieronder het gesprek met Elisabeth Meuleman in "Villa Politica":

Let's block ads! (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNy8wMS9tb2V0LXZydC16aWNoLXRlcnVnaG91ZGVuZC1vcHN0ZWxsZW4tb3Bwb3NpdGllLW1pc25vZWdkLW92ZXItaW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿