"Andiamo!": 12e seizoen van de 'De mol' gaat van start met bijzondere twist - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年3月25日月曜日

"Andiamo!": 12e seizoen van de 'De mol' gaat van start met bijzondere twist - VRT.be

De 1e aflevering van het 12e seizoen van de populaire serie 'De mol' op Play4 zit er al op. Ongeveer een miljoen wekelijkse mollenjagers kunnen dus weer beginnen te speculeren, al deden ze dat de afgelopen weken al over het aangekondigde "dubbelspel". Daarover kwam nu eindelijk duidelijkheid.

Het kenmerkende logo van 'De mol' was in de aanloop naar deze aflevering geregeld te zien met het cijfer 2 erin verwerkt. "De mol zal het dubbel zo moeilijk krijgen", bleek al uit de trailer, en nu is duidelijk geworden wat dat precies betekent.

De makers van het programma introduceren namelijk een nieuw spelelement: verdubbelaars. Dat zijn zeshoekige kaartjes die de kandidaten kunnen inzetten om met een opdracht dubbel zo veel geld te verdienen. Niet ideaal voor de mol dus, die het bedrag in de pot zo laag mogelijk wil houden.

De kandidaten zullen die verdubbelaars terugvinden doorheen hun reis op Sicilië. Ook de mol krijgt ze graag in zijn of haar handen, maar dan wel om ze te laten verdwijnen natuurlijk. De kandidaten kwamen de nieuwe spelelementen in hun eerste opdracht al meteen tegen.

Kennismaking op het water

De 10 kandidaten leren elkaar kennen op een schip op de Middellandse Zee en spelen samen meteen een eerste opdracht. Ze zijn verspreid en vastgemaakt, maar moeten binnen het uur een molboekje zien te bemachtigen en bij presentator Gilles De Coster aan tafel schuiven op het dek.

Bekijk: Gilles De Coster wacht op het dek op de kandidaten

De 4 eerste kandidaten die zich weten te bevrijden, komen voor een moeilijke keuze te staan: als ze de locatie van de molboekjes willen weten, moeten ze op een knop drukken die alle kandidaten die zich nog niet konden bevrijden, uitschakelt.

Om geen tijd te verspillen, besluiten Stéphanie, Senne, Charlotte en Bernard al vrij snel dat ze voor de molboekjes willen gaan. Die bevinden zich onder de boot, maar daar komen de kandidaten ook hun eerste geheimzinnige zeshoekjes tegen.

Bernard en Senne hopen dat het om een persoonlijk voordeel gaat en nemen de verdubbelaars mee naar boven. De 4 kandidaten komen op tijd aan bij Gilles en verdienen hun eerste geld voor de pot: 4.000 euro. 

Glijden op olijfolie

Tijdens hun tweede opdracht splitsen de kandidaten zich op: 4 van hen gaan olijven oogsten en de rest waagt zich aan 'Il ballo della cordella', een eeuwenoude Siciliaanse volksdans.

De deelnemers in de olijfboomgaard moeten 3 persoonlijke vragen over hun afwezige medekandidaten beantwoorden. Dat doen ze door geoogste olijven in het gekleurde tonnetje bij het juiste antwoord te dumpen: 1.000 euro per juist gesorteerde kilo olijven.

De dansers kunnen helpen, want zij zien de kleuren van de tonnetjes ook voorkomen op hun danspartners. Kleuren die ze 2 keer zien, horen bij een fout antwoord en moeten dus geëlimineerd worden. Dat blijkt tijdens de chaotische volksdans wel makkelijker gezegd dan gedaan.

Het gewonnen bedrag is 2.800 euro, al hebben de deelnemers een andere prijs misgelopen. In de olijfboomgaard was namelijk een verdubbelaar verborgen die de kandidaten niet gezien hebben. 's Avonds op restaurant stuit Gillian plots wel op een exemplaar.

Een voorstel dat moeilijk te weigeren is

De kandidaten weten op dat moment nog niet goed wat ze met de verdubbelaars aan moeten. Bepaalde deelnemers zouden er een voorsprong door kunnen krijgen, "maar voor hetzelfde geld zijn dat 2 pralines", zegt Stéphanie. 

Niet iedereen is even blij wanneer de daadwerkelijke functie van de zeshoekjes verduidelijkt wordt, en dan moet er nog een verantwoordelijke gekozen worden die de verdubbelaars beheert. Die persoon mag ook bepalen wanneer die troeven ingezet worden.

Als hij of zij het spel moet verlaten, verdwijnen ook alle verdubbelaars. Om te voorkomen dat ze deze eerste aflevering al verloren gaan, krijgt de beheerder een vrijstelling. Een felbegeerde positie die Gilles als 'Godfather' aan alle kandidaten aanbiedt. "An offer you can't refuse."

Bekijk: de kandidaten krijgen een voorstel dat moeilijk te weigeren is

Verder krijgen de kandidaten de kans om de filmpjes te bekijken waarin ze horen dat ze geselecteerd zijn voor het programma. Alleen de mol acteert zijn of haar enthousiaste reactie. De 3 deelnemers die het snelst stoppen met kijken, maken kans op de beheerderspositie.

Ik zou het zelf graag nu al op mijn bankrekening hebben

Kandidaat Charlotte

Aan het einde van de uitzending krijgen de kandidaten individueel te zien of ze een kanshebber zijn, maar ze moeten hun reactie zo goed mogelijk verbergen. De rest probeert hen namelijk te ontmaskeren en weg te stemmen, want hoe sneller dat lukt, hoe meer geld de groep verdient.

Uiteindelijk lukt dat best vlot, want er belandt nog 2.000 euro in de pot. En wordt Bernard de eerste verantwoordelijke. Zo staat de groepspot na deze eerste aflevering op 8.800 euro. "Ik zou het zelf graag nu al op mijn bankrekening hebben", zegt Charlotte, die opvalt omdat haar achternaam daadwerkelijk 'De Mol' is.

De messias van Gullegem

Zoals altijd is er 1 kandidaat die nu al naar huis moet vertrekken. Dit seizoen is dat Gillian, de sympathieke West-Vlaming die dolgraag zijn dorp Gullegem wat bekender wilde maken. De overblijvers zeggen dat ze hem gaan missen. "Niets was saai met hem", klinkt het. "Er was geen stil moment."

"Na dat rode scherm was mijn nachtrust niet zo goed. Er gaat van alles door je hoofd", laat Gillian zelf weten. "Maar ik heb van niets spijt. Het was een topervaring. Iemand moet nu eenmaal de eerste zijn."

Ik ben nog altijd vrij zeker over wie de mol is

Kandidaat Gillian

"Bij de eliminatietest heb ik ook gespreid tussen enkele verdachten, ook al was ik vrij zeker over wie de mol is. Nog altijd trouwens, maar dat hou ik nog eventjes voor mezelf", besluit hij.

Volgende week zal Bernard een eerste verdubbelaar kunnen inzetten en komt 'De doos van Pandora' van enkele seizoenen geleden terug. Toen bleef die kist gesloten, waardoor de kandidaten "ernstige consequenties" vermeden, maar het is niet zeker of dat ook deze keer zal lukken.

Bekijk: 'De doos van Pandora' uit het 8e seizoen komt terug

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wMy8yNC9hbmRpYW1vLWRlLW1vbC1nYWF0LXZhbi1zdGFydC1tZXQtZWVuLW5pZXV3ZS10d2lzdC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿