"Dit komt hard aan bij de Britten": 4 vragen aan Lia van Bekhoven na de kankerdiagnose van prinses Kate - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年3月23日土曜日

"Dit komt hard aan bij de Britten": 4 vragen aan Lia van Bekhoven na de kankerdiagnose van prinses Kate - VRT.be

De videoboodschap waarin de Britse prinses Kate aankondigt dat ze kanker heeft, beroert de gemoederen. Volgens Lia van Bekhoven zijn er verschillende redenen te bedenken waarom ze nu met het nieuws naar buiten komt. De belangrijkste reden is dat ze op een geloofwaardige manier een einde wil maken aan alle speculatie.

Hoe ernstig is de toestand van prinses Kate?

Er zijn geen details bekend over de kankerbehandeling die prinses Kate ondergaat. "Feit is, dat weten we niet. We kunnen alleen maar uitgaan van wat ze zegt in de videoboodschap", reageert Lia van Bekhoven.

"Prinses Kate is in haar videoboodschap heel positief en ze zegt dat ze ervan uitgaat dat ze volledig zal herstellen. Ze zegt niet in welk stadium ze is of welk soort kanker ze heeft. Ze is begonnen aan een preventieve chemokuur en ze voelt zich iedere dag beter en het gaat goed met haar."

Wat is de impact van het nieuws op het Britse koningshuis?

Prinses Kate (42) is een van de populairste Britse royals. "Ze wordt gezien als de perfecte prinses. Dus daarom komt het nieuws dat ze kanker heeft hard aan in het Verenigd Koninkrijk", legt Lia van Bekhoven uit.

"De Britse monarchie staat voor stabiliteit en continuïteit. Er is nu onduidelijkheid over de gezondheidstoestand van koning Charles, die ook kanker heeft. Prinses Kate is een stuk jonger en wordt gezien als een hele sportieve jonge vrouw in topconditie. Dat zij nu kanker heeft, betekent dat de hele familie van Windsor er een stuk fragieler uitziet."

Die kwetsbaarheid is iets wat de Britten niet graag zien. "De kopstukken die de kar trekken in de koninklijke familie zijn koning Charles, koningin Camilla, prins William en prinses Kate. Twee van hen zijn nu out en prins William zal ook niet veel ondernemen, want hij blijft liever in de buurt van zijn vrouw."

Waarom komt ze er nu precies mee naar buiten?

Volgens Lia van Bekhoven zijn er verschillende redenen waarom prinses Kate nu met het nieuws naar buiten komt. De belangrijkste reden is dat ze op een geloofwaardige manier een einde wil maken aan alle speculatie.

"Als ze niets had gezegd, dan zouden de roddels en speculatie en alle complottheorieën blijven doorgaan. Ze doet het om de speculatie over haar gezondheid de kop in te drukken. Er zullen altijd wel complotdenkers zijn, maar voor de meeste Britse onderdanen is haar videoboodschap een geloofwaardige verklaring."

"Bovendien beginnen haar 3 kinderen vandaag aan de paasvakantie. Ze hoeven nu enkele weken niet naar school en ze kunnen goed afgeschermd worden in het landgoed van prins William en Kate in het zuidoosten van Engeland."

Wanneer zal prinses Kate opnieuw publieke optredens maken?

Prinses Kate focust nu volop op haar herstel en genezing.

"Het is duidelijk dat ze haar taken pas zal hervatten wanneer ze daar klaar voor is. Ze zal zich niet laten zien voordat ze volledig hersteld is en haar artsen het licht op groen zetten voor publieke optredens."

"Wat wel vaststaat, is dat de interesse in prinses Kate niet zal verstommen. Ze is waanzinnig populair en wereldwijd is ze een van de meest bekende publieke figuren."

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiQGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wMy8yMi92cmFnZW4tbGlhLXZhbi1iZWtob3Zlbi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿