Ingrid Verhelst (64) uit ‘Restaurant misverstand’ overleden - Het Belang van Limburg - Crune Blogs

Latest

2024年3月23日土曜日

Ingrid Verhelst (64) uit ‘Restaurant misverstand’ overleden - Het Belang van Limburg

© VKK

De West-Vlaamse Ingrid Verhelst (64), bekend van haar deelname aan het VRT-programma Restaurant misverstand, is overleden. De 64-jarige vrouw leed aan jongdementie en koos voor euthanasie, meldt de openbare omroep vrijdagnamiddag.

Verhelst kreeg in 2016 de diagnose jongdementie. Ze koos voor euthanasie om te vermijden dat ze wilsonbekwaam zou worden wegens de ziekte.

Sinds het overlijden van haar man traden haar kinderen op als mantelzorgers. “De diagnose kwam in 2016 en een jaar later is mijn vader gestorven”, zei haar zoon Maarten Rigole vorig jaar in deze krant. “We hebben de zelfstandigheid van mama zolang mogelijk intact gelaten, met onze hulp, met hulp van familie, vrienden en familiehulp. Zelf heeft mama ten slotte aangegeven dat het zo niet verder kon. Sindsdien verblijft ze in de Korenbloem. Samen zijn we zeer open geweest over de ziekte.”

Ingrid bekeek het leven na de diagnose steevast positief. Ze bracht de boodschap dat je iemand met jongdementie niet te vlug moet afschrijven. “Ik werkte als administratief bediende, maar koken heb ik altijd graag gedaan”, verklaarde ze daar vorig jaar zelf over. “In de keuken staan met een topchef viel erg goed mee. Seppe Nobels is een crème van een gast. Hij bleef er altijd rustig bij. Ook Dieter, de hele productieploeg en de kandidaten werden en zijn een hechte kliek. Dat er nu en dan eens een misverstand was, dat ontken ik niet. Ha, dat mocht ook, want ons restaurant heet zo.”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmhidmwuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMzIyXzk1NTE0Mzk30gEwaHR0cHM6Ly9tLmhidmwuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMzIyXzk1NTE0Mzk3P2FtcD0x?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿