Midseason-finale 'Thuis': Bob ontsnapt aan ontploffing op boot en lijkt dan toch nog niet helemaal uitgespeeld - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2024年3月30日土曜日

Midseason-finale 'Thuis': Bob ontsnapt aan ontploffing op boot en lijkt dan toch nog niet helemaal uitgespeeld - Het Nieuwsblad

De eerste zogenaamde midseason-finale van Thuis – we zitten nochtans al op 2,5 maand van de gebruikelijke seizoensfinale – was goed voor een dubbelaflevering vol suspense en verrassingen. Zo stelde Simonneke (Marleen Merckx) aan Frank (Pol Goossen) voor om Rosa (Annick Segal) in hun relatie te betrekken en dus feitelijk te kiezen voor een polyamoureuze relatie. Ook was er geknoeid met het pakketje drugs dat verstopt lag in Vita, en dat brak Robin (Frits De Ruyter) zuur op. Hij werd opnieuw zwaar aangepakt door de bende van Gregory.

Maar de aflevering stond vooral in het teken van Bob Sleeckx (Christophe Haddad), die had aangekondigd opnieuw kanker te hebben. Sindsdien bereidde hij zijn afscheid voor, inclusief een laatste bootreis met zoontje Leo. Voor die scènes werd afgelopen december volop gefilmd in de Antwerpse jachthaven op Linkeroever.

Judith schakelt maar best een advocaat in.© © VRT

Voor de kijkers van Thuis werd het donderdag al duidelijk dat het de frauduleuze Bob te heet onder de voeten begon te worden. Tijdens zijn ‘koffietafel’ kwam Christine (Daphne Paelinck) op de proppen met afbeeldingen van zijn medisch dossier. Hoewel hij tegenover iedereen verklaard had dat de kanker terug was en niet te genezen viel, was de waarheid dus anders. Wat Christine al wekenlang verkondigde maar niet kon hard maken, klopte dus wel.

Beroepsgeheim

Een zwaar aangeslagen dokter Judith (Katrien De Ruysscher) besloot daarop een kijkje te nemen in het medisch dossier van Bob. Iets wat ze absoluut niet mocht doen, en wat ook snel aan het licht kwam in het ziekenhuis. Hoewel het dossier vermeldde dat Bob “in volledige remissie” verkeerde en dus niet ziek was, waren de gevolgen voor Judith groot. Ze confronteerde Bob met haar bevindingen, maar die had al lang contact opgenomen met Karin (Kader Gürbüz) voor een volgend smerig spelletje. Judith mag zich verwachten aan een proces voor schending van het beroepsgeheim.

Christine legde bijna het loodje.© © VRT

Bob schakelde vervolgens een versnelling hoger in zijn duivels plan. Zijn laatste confrontatie met Christine eindigde bijna in haar dood. Bob wurgde zijn ex, maar die wist ternauwernood te overleven en de hulpdiensten te bellen.

Tijdens zijn vlucht nam hij zoontje Leo en Polly, de dochter van Lowie, mee. Toen Tamara (Tine Priem) merkte dat Leo was afgehaald van school, sloeg ze alarm. Samen met Lowie (Mathias Vergels) haaste ze zich naar de jachthaven om Bob te beletten met de kinderen uit te varen.

Te laat

Ze kwamen echter te laat. Lowie en Tamara zagen de boot uit de haven varen, met één persoon op het dek. Zij waren in de veronderstelling dat het Bob was, maar de kijker weet dat het om Maureen (Tania Poppe) ging die een kap over het hoofd had.

Terwijl Tamara en Lowie machteloos toekeken hoe de boot afvoer met de twee kleintjes aan boord, ontplofte het vaartuig voor hun ogen.

Maureen stond op de boot, en niet Bob.© © VRT

Van de boot bleef niks meer over.© © VRT

Vervolgens ging het beeld even op zwart. De tragedie leek groot: drie doden, onder wie twee kinderen. Niemand kan dergelijke ontploffing overleven, toch? Maar er volgde nog een extra scène, die een verrassing van formaat prijsgaf. Bob, Polly en Leo bleken helemaal niet op de ontplofte boot te zitten, ze verstopten zich elders in de jachthaven in een hok. Ze zijn dus nog springlevend. Is het dan toch nog niet einde verhaal voor Bob? Wat heeft hij nog in petto? Dat zal de toekomst uitwijzen.

‘Thuis’, VRTMAX en VRT1, maandag tot vrijdag om 20.15 uur

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMzI5Xzk3NDI1MTY50gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿