Deze BV's steunen Bart De Pauw na zijn reactie op heisa over documentaire: “Tijd voor vergeving, de weg naar Pasen” - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2024年3月27日水曜日

Deze BV's steunen Bart De Pauw na zijn reactie op heisa over documentaire: “Tijd voor vergeving, de weg naar Pasen” - Gazet van Antwerpen

Tv-maker Bart De Pauw heeft dinsdag voor het eerst gereageerd op de heisa die is ontstaan rond het uitzenden van de documentaire Het proces dat niemand wou. VRT besloot vorige week om de docureeks, die al sinds 2021 op Streamz staat, niet uit te zenden, maar kwam op die beslissing terug omdat De Pauw zich wilde excuseren.

VRT-CEO Frederik Delaplace nam die beslissing naar eigen zeggen omdat Bart De Pauw zijn excuses wilde overmaken aan de slachtoffers, maar veel partijen begrepen die beslissing niet. VRT besloot dan toch om de reeks vanaf woensdag uit te zenden, waarop opnieuw heel wat heisa ontstond. “Dit was een grote inschattingsfout”, reageerde de openbare omroep.

LEES OOK. Minister van Media Benjamin Dalle steunt VRT-CEO Frederik Delaplace na heisa over documentaire-De Pauw: “Ontslag niet aan de orde”

Dinsdag deelde tv-maker Bart De Pauw op Instagram een post waarin hij zich openlijk excuseert, en tegelijk afvraagt “wanneer genoeg genoeg is”. “Ik heb zeven jaar lang gezwegen, alle interviews geweigerd, ik heb het proces in de rechtszaal willen voeren en niet in de media. Ik heb daar mijn excuses aan de dames overgemaakt en omdat ze niet oprecht aanvoelden, hebben ze ze niet aanvaard”, zo schreef hij onder meer.

LEES OOK. Bart De Pauw reageert voor het eerst: “Ik ben fout geweest, maar wanneer is genoeg genoeg?”

Ook dat lokte opnieuw heel wat reactie uit. Voor- en tegenstanders, bekende en onbekende Vlamingen. Allemaal laten ze hun stem horen. Onder meer Frank Molnar kijkt uit “naar de grootste en strafste comeback ooit”.

© Frank Molnar

Ook Antwerps acteur Manou Kersting, bekend van onder andere Matroesjka’s, Fair trade, Cordon en De bende van Jan de Lichte, hoopt dat Bart De Pauw opnieuw snel aan de slag kan. “Ik hoop oprecht dat je terug aan het werk mag”, schrijft hij. Zijn collega-acteur Sven De Ridder pent neer dat De Pauw zijn excuses “mooi heeft verwoord”. “Tijd voor vergeving. De weg naar Pasen.”

Sven De Ridder.© Nattida-Jayne Kanyachalao

Radio-dj Sven Ornelis wenst dan weer sterkte aan de tv-maker en zijn familie. “Je excuses zijn terecht en oprecht. Ik hoop dat de dames die je gekwetst hebt, zoals je zelf zegt, ook klaar zijn voor verzoening en vergeving, en dat je weer je talenten kunt delen met Vlaanderen.”

Muzikant Miguel Wiels schrijft dat het “al heel lang tijd dat deze bladzijde wordt omgeslagen. De schandpaal is buitenproportioneel geweest.”

LEES OOK. “Het waren maar sms’jes”: waarom je naar de veelbesproken documentaire over Bart De Pauw moet kijken als je dat denkt

“Sterke vriend!”, schrijft Geena Lisa Peeters. “Ik hoop voor jou dat dit de laatste berg is die jij, Ines, je kinderen en je familie over moet. Laat er dan maar een nieuwe tijd aanbreken van herstel, heropleving en creativiteit. Je hebt de voorbije jaren ongetwijfeld veel over jezelf geleerd. Ik hoop dat televisiekijkend Vlaanderen je opnieuw in de armen kan sluiten. X” Tv-presentatrice Hanne Troonbeeckx reageert met drie hartjes.

Geena Lisa Peeters.© Jeroen Hanselaer

LEES OOK. RECONSTRUCTIE. Hoe VRT-CEO tot twee keer toe een bocht maakte over uitzending van Bart De Pauw-docu

Journaliste Annemie Ramaekers “telt af naar de comeback. Is het niet meteen, dan over een aantal weken, of maanden, a.u.b. geen jaren. En je gaat dan weer top tv maken. Dat zit in je DNA.”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDAzMjdfOTMxNzg3ODTSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿