Deze BV's steunen Bart De Pauw na reactie op heisa over docu: “Ik tel af naar jouw comeback” - Het Belang van Limburg - Crune Blogs

Latest

2024年3月28日木曜日

Deze BV's steunen Bart De Pauw na reactie op heisa over docu: “Ik tel af naar jouw comeback” - Het Belang van Limburg

VRT-CEO Frederik Delaplace nam die beslissing naar eigen zeggen omdat Bart De Pauw zijn excuses wilde overmaken aan de slachtoffers, maar veel partijen begrepen die beslissing niet. VRT besloot dan toch om de reeks vanaf woensdag uit te zenden, waarop opnieuw heel wat heisa ontstond. “Dit was een grote inschattingsfout”, reageerde de openbare omroep.

Dinsdag deelde tv-maker Bart De Pauw op Instagram een post waarin hij zich openlijk excuseert, en tegelijk afvraagt “wanneer genoeg genoeg is”. “Ik heb zeven jaar lang gezwegen, alle interviews geweigerd, ik heb het proces in de rechtszaal willen voeren en niet in de media. Ik heb daar mijn excuses aan de dames overgemaakt en omdat ze niet oprecht aanvoelden, hebben ze ze niet aanvaard”, zo schreef hij onder meer.

Ook dat lokte opnieuw heel wat reactie uit. Voor- en tegenstanders, bekende en onbekende Vlamingen. Allemaal laten ze hun stem horen. Onder meer Frank Molnar kijkt uit “naar de grootste en strafste comeback ooit”.

Journaliste Annemie Ramaekers uit Maasmechelen “telt af naar de comeback. Is het niet meteen, dan over een aantal weken, of maanden, a.u.b. geen jaren. En je gaat dan weer top tv maken. Dat zit in je DNA.”

De Beringse tv-presentatrice Hanne Troonbeeckx reageert met drie hartjes.

Annemie Ramaekers hoopt dat De Pauw zijn comeback kan en zal maken.

Acteur Sven De Ridder noemt de boodschap van De Pauw “mooi verwoord”, en heeft het over “de weg naar Pasen”. Tv-figuur Frank Molnar zegt te hopen op “de grootste en strafste comeback ooit.”

Nieuwe kans

“Sterke vriend!”, schrijft Geena Lisa Peeters. “Ik hoop voor jou dat dit de laatste berg is die jij, Ines, je kinderen en je familie over moet. Laat er dan maar een nieuwe tijd aanbreken van herstel, heropleving en creativiteit. Je hebt de voorbije jaren ongetwijfeld veel over jezelf geleerd. Ik hoop dat televisiekijkend Vlaanderen je opnieuw in de armen kan sluiten. X”

Geena Lisa Peeters.

Op Twitter weidt Sven Ornelis verder uit over zijn steunbetuiging. “Wie nog oog durft te hebben voor enige nuance, mag deze oprechte mededeling van Bart De Pauw ook eens lezen op zijn Instagram”, zegt hij daar. “Ik zal wel verketterd worden door veel van mijn collega’s. Maar geef deze man een nieuwe kans. Vergeef. Excuses aanvaarden kan ook helend zijn.” Die reactie werd bovendien gedeeld door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het totaal aantal steunbetuigingen van bekende Vlamingen is evenwel beperkt.

Open brief

In een open brief die dinsdag werd gepubliceerd, spraken meer dan 600 mensen uit de cultuur- en tv-wereld dan weer hun ongenoegen uit over de beslissing van VRT-ceo Frederik Delaplace om de documentaire over De Pauw te schrappen. Ze spraken daarin ook nadrukkelijk hun steun uit voor de slachtoffers. Onder de ondertekenaars waren veel bekende namen, van Fien Germijns over Siska Schoeters tot Gloria Monserez.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmhidmwuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMzI3Xzk0NjY4MDY40gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿