De geheimen van Madonna in Antwerpen: 'Pijnstillers moeten haar toestaan om pijnvrij te dansen' - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2023年10月25日水曜日

De geheimen van Madonna in Antwerpen: 'Pijnstillers moeten haar toestaan om pijnvrij te dansen' - De Morgen

AchtergrondMadonna

Een diva op het podium, maar ‘geen kapsones’ ernaast, volgens haar medehotelgasten. De doortocht van Madonna in Antwerpen ging niet onopgemerkt voorbij. Beeld Photo News / Photonews
Een diva op het podium, maar ‘geen kapsones’ ernaast, volgens haar medehotelgasten. De doortocht van Madonna in Antwerpen ging niet onopgemerkt voorbij.Beeld Photo News / Photonews

Nadat haar twee concerten in het Sportpaleis erop zaten, bleef Madonna nog een dagje hangen in Antwerpen, dat haar prima bevalt. En dan zeker het luxueuze Botanic Sanctuary Hotel, dat heel ver ging om de superster te plezieren. Van een gloednieuwe privékeuken tot zelfs een mysterieuze kooi. Hotelgasten en de entourage van Madonna klappen uit de biecht: ‘Als zo’n ster een pijnstiller neemt, spreken we niet van een Dafalganneke, hè.’

Opwinding in het Antwerpse Sanctuary Botanic Hotel gisteren. Gasten genoten er rond 16.30 uur van een aperitiefje, toen plots luide muziek weerklonk uit de Amaryllis-zaal. Hits van Madonna. Live gebracht door de Queen of Pop zelf. “Voor ons is dat geen echte verrassing”, vertelt een hotelgaste. “Iedereen dacht dat ze na de twee shows in het Sportpaleis meteen zou doorreizen, maar ze is hier nog altijd gewoon. Net als haar kinderen. Vanochtend stond ik nog naast hen in de gym, we hebben nog samen gezwommen. Vriendelijke mensen, meneer. Ze lopen hier al een paar dagen rond en hebben totaal geen kapsones.”

Die kinderen kwamen even later − vergezeld door slechts één bodyguard − het hotel binnen geslenterd na een namiddagje in de koekenstad. Maar terwijl de kroost genoot van een snipperdag in aanloop naar de volgende show woensdag in Kopenhagen, moest mama hoorbaar aan de bak. Onder draconische veiligheidsmaatregelen in de Amaryllis-zaal, een authentieke zuilenzaal van 421 vierkante meter die normaal dienstdoet als event- of congreslocatie.

“Die zaal is volledig afgesloten en binnenin is speciaal voor haar komst een soort van kooi gebouwd”, aldus een insider. “Die moet haar in staat stellen om in alle privacy en vooral in veiligheid te repeteren.” Die ultieme inspanning van het Antwerpse hotel zou ook de reden zijn waarom de artieste niet meteen doorreisde naar Kopenhagen, maar verkoos hier te blijven.

Al is dat − zo fluistert nog een andere vaste gaste − niet de enige krachttoer van het hotel. Madonna verbleef de voorbije dagen niet in het publieke gedeelte van het hotel, maar in een aparte vleugel met de ‘Alnetum’- en ‘Filips van Marnix’-kamers. Luxesuites met zicht op een aparte binnentuin en het Mechelseplein. Welke kamers daar precies liggen, adverteert het hotel niet, maar de duurste suites kosten tussen 2.000 en 5.000 euro per nacht, en komen met extra’s. Voor gewone stervelingen zijn die privileges bijvoorbeeld een eigen butler, maar Madonna kreeg meer. Voor haar komst werd zelfs flink verbouwd. “Bij de onderhandelingen werd een speciale keuken geëist”, klinkt het ter plekke. “Dus werd in die vleugel een gloednieuwe keuken geïnstalleerd. Madonna eet enkel veganistisch en reist met eigen keukenpersoneel. En die wilden dus hun eigen plek.”

Dat kreeg ook Madonna zelf, en ze wil ook verse, pure lucht. “Haar kamer kreeg nog een extra upgrade”, klinkt het verder. “Haar suite kreeg een speciale zuurstofregelaar om haar stem in optimale conditie te houden.” Ingrepen die duidelijk door de ster werden gewaardeerd. Want gisteravond maakte noch haar BMW met Duitse nummerplaten noch haar chauffeur veel aanstalten om ons land snel te verlaten.

De exclusieve kamers van Madonna in het luxueuze Botanique Sanctuary Hotel in Antwerpen. Beeld SVH
De exclusieve kamers van Madonna in het luxueuze Botanique Sanctuary Hotel in Antwerpen.Beeld SVH

Die zwarte bolide was het voorbije weekend haar vaste transport bij de ritten van en naar het Sportpaleis. Madonna vertrok telkens rond 17 uur − ruim op tijd − richting Deurne, waar ze haar fans twee avonden op rij meer dan een uur liet wachten. Organisator LiveNation liet weten dat er voor die vertragingen “geen reden werd gecommuniceerd”, maar in haar entourage was wel één iemand loslippig. “De pijnstillers voor de blessure aan haar knie lagen aan de basis”, klinkt het. “Die moeten haar toestaan om pijnvrij te dansen, maar komen ook hard binnen. Madonna voelde zich niet scherp genoeg om te performen en besloot dus een uurtje te wachten.” Iets wat het 65-jarige icoon ook subtiel liet doorschemeren op het podium. “Ik voel me niet helemaal goed”, zei ze.

Lees ook

Madonna in het Sportpaleis: ongrijpbaar, maar vaak ook onweerstaanbaar ★★★☆☆

Professor Jan Tytgat, toxicoloog aan de KU Leuven, kan zich in die hypothese vinden. “Ik ben voorzichtig, want ik ben natuurlijk niet op de hoogte van de precieze omstandigheden, maar in de praktijk kan dit een plausibele verklaring zijn. Bij pijnstillers of ontstekingsremmers zonder voorschrift zoals Dafalgan of Ibuprofen is er nooit een geestelijk effect en gaat een overdosis eerder gepaard met maagpijn of diarree. Maar bij grote sterren praten we vaak over opioïden. Paardenmiddelen dus. Die hebben wel een invloed op het bewustzijn. Ik ga niet zeggen dat ze je in slaap wiegen, maar ze dempen je wel. Dus zou het hypothetisch wel mogelijk zijn dat een ster zich na inname niet genoeg gefocust voelt voor een show.”

Madonna speelt haar concerten met een brace en heeft nog een hele tour voor de boeg. De professor is dan ook voorzichtig. “Die zware medicijnen zijn gevaarlijk omdat ze ook verslavend zijn”, zegt hij. “Prince was bijvoorbeeld verslaafd aan Oxycodon en is er uiteindelijk ook aan overleden. Maar dan ben je al in een ver stadium en ik denk dat dat helemaal niet vergelijkbaar is met de situatie bij Madonna.”

Super-vips op zondag

Madonna zou op zaterdag een uur en acht minuten te laat verschijnen. De show stond gepland om 20.30 uur en bij de aankondiging van de vertraging via de lichtkrant in de zaal weerklonk gemor. Velen zouden die avond uren in het station doorbrengen.

Op zondag werd het zelfs anderhalf uur. Te wijten − zo klonk het in de catacomben − aan een probleempje bij de vips. Of eerder de super-vips. Iedere avond betaalden vijftig mensen 924,70 euro per ticket. Een ticket met voordelen als een rondleiding, een groepsfoto op het podium, een exclusief cadeau én een receptie met hapjes buiten het Sportpaleis. Volgens een insider zouden zij door een probleem bij hun externe restaurantbezoek de zaal niet tijdig hebben bereikt, maar dat werd ons nergens bevestigd. Voor de vips die wel in het Sportpaleis tafelden, kende het diner wel een prettige afloop. “Normaal serveren we de gangen voor het concert en het dessert pas achteraf. Maar nu hadden we plots zoveel tijd dat we onze gasten nog voor de show al op het toetje konden trakteren.”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiiQFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS90di1jdWx0dXVyL2RlLWdlaGVpbWVuLXZhbi1tYWRvbm5hLWluLWFudHdlcnBlbi1waWpuc3RpbGxlcnMtbW9ldGVuLWhhYXItdG9lc3RhYW4tb20tcGlqbnZyaWotdGUtZGFuc2VufmJkNmQ3MWUzL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿