Emotionele Linda van Milk Inc. maakt na zes jaar haar comeback: “Ik wil iedereen een knuffel geven” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2023年10月28日土曜日

Emotionele Linda van Milk Inc. maakt na zes jaar haar comeback: “Ik wil iedereen een knuffel geven” - Het Nieuwsblad

“Het kan een speciale avond worden”, bleef Regi mysterieus bij de start van ‘The Return’ in het Sportpaleis. Hij stelde het geduld van de 20.000 schreeuwende fans niet op de proef, want nog voor de pauze verscheen Linda, gehuld in een donkere cape, op het podium. Al bij de eerste noten van Whisper – hush now shhh – wist het Sportpaleis hoe laat het was. Na zes jaar radiostilte in ons land maakte Linda Mertens haar terugkeer aan de zijde van Regi. “Amai, ik ga mijn best doen”, brak de zangeres in tranen uit. Linda haar stem beefde, maar na een geruststellend oké-teken van Regi zette ze het nummer in. “Wie had gedacht dat ik hier opnieuw zou staan met ons Lin”, antwoordde de Heusdenaar.

© Jan Van der Perre

Sinds de zomer van 2022 worden fans in het buitenland al getrakteerd op concerten van de Antwerpse zangeres. Linda trad solo op tijdens dance-events in Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar ze uitsluitend Milk Inc.-hits zong zoals Walk on Water, Promise en Breathe Without You.

Die optredens gingen viraal op TikTok en ontgingen ook Milk Inc.-wederhelft Regi niet. “Het leek haar goed af te gaan”, reageerde de muziekproducer uit Heusden-Zolder. “Aan de manier waarop ze op het podium staat, zie ik dat ze weer gelukkig is.” Een revival van Milk Inc. zou mooi zijn, klonk het toen. “Maar Linda moet het vooral zélf willen. Als ze klaar is, is ze welkom, maar ik wil haar niet onder druk zetten.”

© Jan Van der Perre

Zelf reageerde Linda Mertens niet op alle geruchten, maar haar advocaat Walter Damen wel. “Het idee speelt soms door haar hoofd, maar op dit ogenblik is dat nog niet aan de orde, gelet op een aantal zaken die nog verwerkt moeten worden. Mevrouw Mertens sluit geen comeback uit in de toekomst, maar de aankondiging is nog te voorbarig en niet vaststaand.”

In 2014 drukte het danceduo de pauzeknop in, door de zwangerschapsrust van Mertens. Ze werd voor het eerst mama van een dochtertje, Lio. “Een welgekomen pauze, maar zeker niet het einde van Milk Inc.”, benadrukte Regi dan. In 2017 verloor Mertens haar tweejarig dochtertje aan een zeldzame en agressieve kanker, waartegen het meisje bijna haar hele leven heeft gevochten.

Daarvoor stond een terugkeer van Milk Inc. al op de agenda, maar die plannen verdwenen in de kast na het overlijden van kleine Lio. Mertens trok zich helemaal terug uit het publieke leven en verdween compleet van de radar. Voor Milk Inc.-kompaan Regi bleef de deur altijd op een kier staan.

Uitverkocht

De muziekproducer had zijn handen meer dan vol, want nergens loopt de gezinsuitbreiding zo vlot als bij de Regi Family. Het muzikaal nest groeide dankzij kleppers als Camille, Pommelien en Jaap Reesema, maar de fans bleven dromen van een terugkeer van Linda. De geruchtenmolen draaide op volle toeren wanneer Regi vorig jaar twee concerten aankondigde met de geheimzinnige titel ‘The Return’. “Ik wist natuurlijk dat die vraag zou komen, maar laat me zeggen dat het draait om een concept dat veel groter is dan de vraag of Linda komt of niet”, bleef hij eerder op de vlakte.

De show verkocht quasi twee keer het Sportpaleis uit, zonder dat er ook maar één naam gelost werd of een tipje van de sluier opgelicht werd. Laat dat ook meteen het antwoord zijn op de vraag of Milk Inc. nog een plekje kan opeisen in de hitlijsten van 2023.

Negen jaar geleden stond het danceduo daar een laatste keer, met de profetische single Don’t Say Goodbye. Die belofte zijn Regi en Linda dit weekend meer dan nagekomen in het Sportpaleis.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMxMDI3Xzk3MTg4Mzc00gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿