Indrukwekkende erehaag zorgt voor pakkend afscheid van Tuur (16): “Je zal ons voor altijd rugdekking geven” - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2023年10月29日日曜日

Indrukwekkende erehaag zorgt voor pakkend afscheid van Tuur (16): “Je zal ons voor altijd rugdekking geven” - Het Nieuwsblad

Na afloop van de plechtigheid vormden alle aanwezigen een indrukwekkende erehaag als ultiem eerbetoon aan Tuur.© If en rouwfotografie.be

Bazel -

In een tot de nok gevulde Sint-Petruskerk en sporthal van het Sint-Jorisinstituut in Bazel werd zaterdagochtend afscheid genomen van Tuur Ceulemans. De zestienjarige jongeman overleed vorige week donderdag aan de gevolgen van een bacteriële hersenvliesontsteking. Na de uitvaartplechtigheid vormden de honderden aanwezigen een indrukwekkende erehaag als ultiem eerbetoon aan Tuur.

Yannick Joos

Het onverwachte overlijden van Tuur (16) zorgde voor een immense golf van ongeloof. Amper een dag nadat hij in het ziekenhuis werd binnengebracht, overleed hij vorige week donderdag aan bacteriële meningitis. Om iedereen de kans te geven het afscheid van de jongeman bij te wonen, kon de uitvaart ook gevolgd worden in de nabijgelegen sporthal van het Sint-Jorisinstituut.

Zanger Jean-Bosco Safari bracht een ingetogen versie van onder meer Ik hou van u van Noordkaap en Tot je weer van me houdt van Bart Peeters. Tuur had immers tijdens een kennismakingsgesprek aan de start van het schooljaar aangegeven dat op zijn begrafenis enkel vrolijke liedjes mochten worden gespeeld. Het antwoord op wat toen nog een onschuldige vraag leek, werd zaterdagochtend veel te vroeg realiteit.

“Plots is ons huis te groot, is er een bord te weinig en is de achterbank van de auto te ruim”, vertelden de familieleden van Tuur. “Je was een bijzondere jonge kerel met zoveel potentieel en talent. Je hart en glimlach waren aanstekelijk en zullen nooit vergeten worden.” (Lees verder onder de foto)

De Sint-Petruskerk in Bazel zat afgeladen vol voor het afscheid van Tuur.© Rouwfotografie.be

Naast de pakkende getuigenissen van de familieleden van Tuur en zijn jongere broers Joppe en Flor, namen ook zijn vele vrienden van Chiro Inzet Bazel, voetbalploeg Sporting Lokeren-Temse en het Sint-Jorisinstituut het woord.

“Je was in veel dingen de beste, maar in plaats van daarover op te scheppen, probeerde je anderen te helpen om ook beter te worden”, klonk het. “Als je nog maar het vermoeden had dat je iets kon betekenen voor een ander, stond je meteen klaar.” (Lees verder onder de foto)

Ook in de nabijgelegen sporthal van het Sint-Jorisinstituut volgden honderden aanwezigen de plechtigheid.© yjs

Tuur De Muur

“Je was enorm gedisciplineerd, gedreven en haalde het beste in iedereen naar boven”, aldus zijn ploeggenoten van voetbalploeg Lokeren-Temse, die truitjes met daarop het rugnummer 3 van Tuur droegen. “We noemden je ook niet voor niets Tuur De Muur. Je zal ons voor altijd rugdekking geven.”

Na afloop van de uitvaartceremonie vormden de honderden aanwezigen een meterslange erehaag tussen de kerk en de begraafplaats om Tuur als ultiem eerbetoon te begeleiden naar zijn laatste rustplaats.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMxMDI4Xzk1NjMwNTA50gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿