Een leren broek, een verrassende winnaar en een dansje van Erik Van Looy: dit was aflevering 6 van 'De slimste mens ter wereld' - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2023年10月25日水曜日

Een leren broek, een verrassende winnaar en een dansje van Erik Van Looy: dit was aflevering 6 van 'De slimste mens ter wereld' - Het Nieuwsblad

De winnaar van dinsdag:

Pas op het allerlaatste moment haalt stand-upcomedian Alex Agnew zijn schade in na een nogal matige quizprestatie: dankzij een fragment uit Tomtesterom weet hij af te kloppen op 334 seconden. “En ik heb eigenlijk altijd de slechtste punten doorheen de quiz, waanzin.”

De verliezer:

De scores liepen bij niemand hoog op, maar het is Gustaph die finaal het onderspit moet delven. Hij maakt de fout zich iets te lang te laten zakken tijdens het finalespel. Aimé Claeys kopt de voorzet binnen en speelt de zanger naar huis met het opsommen van Italiaanse steden met het hoogst aantal inwoners.

De nieuwkomer op woensdag:

De Nederlandse actrice, presentatrice en stand-upcomedian Soundos El Ahmadi (41). Ze omschrijft zichzelf als ‘you love me or hate me’. “Dat belooft”, aldus Van Looy.

Het gespreksonderwerp van de avond: de leren broek van Aimé Claeys.© Play4

De beste quotes:

Erik Van Looy, tegen Aimé Claeys: “Op mijn kaartje staat dat je elke vrijdagavond op café gaat dansen.” Claeys reageert verbaasd, waarop jurylid Jan Jaap van der Wal: “Aimé, ik zal het je even kort uitleggen, want het is je eerste keer in het programma: het is de bedoeling dat je doet wat er op de kaartjes van Erik staat. Als hij zegt dat je een lekkere gast bent in een leren broek die graag danst, dan weet je wat vanavond de bedoeling is.”

***

Wanneer Van Looy de jury voorstelt bij aanvang van de quiz, vraagt hij aan Amélie Albrecht, enige vrouw in het gezelschap, of ze het ziet zitten. “Ja, toffe mannenavond. Het is nog maar drie keer over porno gegaan.”

***

Van Looy, tegen Claeys: “Je hebt met de motor moeten leren rijden voor 1985, was dat moeilijk?” Claeys: “Toch wel. Ik reed daar altijd met mijn fiets naartoe met dat motorpak aan, altijd even wennen.” Jan Jaap van der Wal: “Je bent de bovenste helft nu wel vergeten aan doen.”

***

Jan Jaap van der Wal over broers en zussen. “Ik heb één zusje. Ze is veertig, maar dat is nog steeds jonger dan ik. En ze is fan van James Cooke. Dus ik zie haar niet zo vaak.”

***

De hele aflevering is de klederdracht van Claeys en Gustaph een topic. Tot op het einde. Van Looy aan de jury: “Wie gaat het halen tijdens het finalespel, de leren broek of de hoed?”

Het mooiste moment:

Dat een voetballer goede knieën moet hebben, weet Erik Van Looy. “Maar een danser ook, toch Gustaph?” “Wat ik doe kan je bezwaarlijk dansen noemen, Erik.” “Maar jawel!” Waarop Van Looy schijnbaar zijn beste dansmoves bovenhaalt. Goed voor collectief gelach en een uitsmijter van Amélie Albrecht: “Hij doet dat elke dag sneller en sneller.”

Erik Van Looy haalt zijn beste dansmoves boven.© Play4

De tussenstand:

1. Alex Agnew (7 afleveringen)

2. Elisabeth Lucie Baeten (3 afleveringen)

3. Gustaph (2 afleveringen)

4. Bart Peeters (2 afleveringen)

5. Joost Klein (2 afleveringen)

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMxMDI0Xzk3NTAyMjky0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿