16-jarige dj Mars wint 'Start to dj'-wedstrijd van MNM - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年5月25日土曜日

16-jarige dj Mars wint 'Start to dj'-wedstrijd van MNM - VRT.be

De 16-jarige Lars Cornet wint als Mars de jaarlijkse 'Start to dj'-wedstrijd van radiozender MNM. Hij mag deze zomer een set spelen op Tomorrowland. "Ongelofelijk zot", is zijn eerste reactie.

Het is al de 14e keer dat radiozender MNM via de 'Start to dj'-wedstrijd op zoek gaat naar nieuw talent. De finalisten hebben allemaal nog een laatste set gespeeld, om het publiek te overtuigen om voor hen te stemmen. Dj Mars is dit jaar als winnaar uit de bus gekomen. Hij is amper 16 jaar oud, net als Ninette, de winnares van vorig jaar.

Mars heet voluit Lars Cornet en is afkomstig uit Herne in Vlaams-Brabant. Hij heeft meer stemmen gekregen dan Jasper Verhulst (23) uit Dendemonde, aka dj Hide N Seek, en Helene Guilini (25) uit Oud-Heverlee, aka dj Guilini. Mars heeft de bijhorende trofee gekregen van Ninette, de winnares van vorig jaar.

Zijn prijs is een set op dancefestival Tomorrowland deze zomer. Opvallend detail: Tomorrowland is strikt 'adults only' voor bezoekers, maar Mars krijgt dus een uitzondering als artiest.

"Ik mag eigenlijk nog niet binnen op Tomorrowland, dus dat is best crazy", is zijn eerste reactie. "Ongelofelijk zot, zot, zot. Bedankt aan iedereen die naar Antwerpen is gekomen om mij te steunen. Dit was nooit gelukt zonder dat iedereen voor mij heeft gestemd. Ik ben hier heel dankbaar voor.

Zijn jonge leeftijd speelt volgens Mars niet in zijn nadeel. "Het gaat erom wat je kan achter de decks en hoe je een verhaal opbouwt met de muziek. Het enige wat me parten zou kunnen spelen, is dat ik weinig ervaring heb, maar dat komt gaandeweg", vertelde hij eerder deze week bij MNM.

Wie is Mars?

Lars Cornet heeft als dj Mars 1,5 jaar geleden voor het eerst gedraaid op een feestje, maar hij is al sinds zijn 6e bezig met muziek. Hij speelt zowel piano als klassiek orgel, en hij kan ook drummen. Hij heeft zijn eerste mengpaneel gekregen van zijn vader, als kerstcadeau.

Zijn grote voorbeelden zijn de Belgische dj USED en de Brit James Hype. Hij droomt ervan om ooit eens in het Sportpaleis te draaien en in de Gentse Kompass Klub. Het nummer waarop hij terugvalt om de sfeer indien nodig op te krikken, is een echte GenZ-klassieker: 'Junior Eurosong'-nummer 'Zo verliefd' van Laura Omloop.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiPWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNS8yNC9tbm0tc3RhcnQtdG8tZGotMjAyNC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿