43 jaar na zijn dood eert Hannelore nonkel Louis Neefs met nieuwe single - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2023年12月25日月曜日

43 jaar na zijn dood eert Hannelore nonkel Louis Neefs met nieuwe single - Het Nieuwsblad

Hannelore Neefs (29), de nicht van de bekende zanger Louis Neefs, draagt een nummer op aan haar nonkel. 43 jaar na zijn dood herdenkt ze hem in het toepasselijk getitelde ‘Een eeuwigheid mee’.

“Al jaren speelde ik met het idee om een lied te schrijven over mijn nonkel Louis Neefs, die ik helaas nooit gekend heb”, schreef Hannelore begin deze maand al op sociale media. “Eindelijk werd dit lied een feit. De tekst is van mijn hand, de muziek werd geschreven door de Nederlandse componist Lex Jasper.”

Een eeuwigheid mee, een verwijzing naar de klassieker Laat ons een bloem, is nu te beluisteren. Ook de tekst zit vol knipogen naar het oeuvre van Neefs. Hoewel Hannelore - geboren als Hannelore Candries - hem nooit heeft gekend, groeide ze op met verhalen over hem en uiteraard zijn muziek. Met haar moeder Connie, zus van Louis, zingt ze die al een paar jaar in de voorstelling Wat een leven.

LEES OOK: Günther Neefs over het ongeval dat zijn leven tekende: “Ook mijn mama stierf in die crash. Naar haar werd niet gevraagd”

“Het nummer is een muzikale ode aan ‘de warmste stem van Vlaanderen’”, klinkt het. “Maar ook aan de mensen die onze familie nog steeds heel genegen zijn.” Het is vandaag 43 jaar geleden dat Louis Neefs overleed. De populaire zanger en zijn vrouw kwamen op kerstdag 1980 om in een auto-ongeval op de ring van Lier. (dewo)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjMxMjI1XzkzMTkxMTA30gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿