Zestig Franse artiesten in de bres voor Gérard Depardieu na storm van beschuldigingen - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2023年12月26日火曜日

Zestig Franse artiesten in de bres voor Gérard Depardieu na storm van beschuldigingen - De Morgen

NieuwsFrankrijk

Gérard Depardieu. Beeld AFP
Gérard Depardieu.Beeld AFP

Een zestigtal beroemdheden uit de culturele sector heeft het ‘lynchen’ van Gérard Depardieu aan de kaak gesteld in een artikel dat gisterenavond op Le Figaro verscheen. De acteur wordt door verschillende vrouwen aangeklaagd van aanranding of verkrachting, maar ontkent alle aantijgingen.

“Gérard Depardieu is waarschijnlijk de grootste van alle acteurs. Het laatste heilige monster van de cinema”, aldus de ondertekenaars. “We kunnen niet langer zwijgen over de lynchpartij waarmee hij wordt geconfronteerd, over de stortvloed van haat, zonder nuance en zonder het vermoeden van onschuld dat hij zou hebben genoten als hij niet de reus van de cinema was.”

Tot de groep behoren onder meer regisseurs, acteurs, actrices en muzikanten. “Als mensen Gérard Depardieu op deze manier aanvallen, vallen ze de kunst aan. Wat er ook gebeurt, niemand zal ooit de onuitwisbare stempel kunnen drukken op zijn werk, dat een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op ons tijdperk”, vinden ze.

Lees ook

Ophef in Frankrijk over vernietigende Gérard Depardieu-docu: ‘Het is de eerste keer dat je zo zwart-op-wit, op een manier die niet te ontkennen valt, ziet hoe hij zich uitlaat’

Er is nog één plekje waar niemand zich ergert aan Gérard Depardieu

De Franse president Emmanuel Macron heeft recentelijk Depardieu nog verdedigd. Volgens Macron is de acteur slachtoffer van “een klopjacht” en “maakt hij Frankrijk trots”.

Begin deze maand werd op France 2 een omstreden documentaire getoond van Depardieu, waarin hij zich meermaals neerbuigend uitlaat over vrouwen. Na de uitzending ontstond er in Frankrijk een debat of de acteur zijn titel van ‘Legion d’honneur’ (Legioen van Eer, de hoogste nationale onderscheiding) zou verliezen. De stad Brussel trok zijn medaille van eer alleszins in na de uitspraken.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiggFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL3plc3RpZy1mcmFuc2UtYXJ0aWVzdGVuLWluLWRlLWJyZXMtdm9vci1nZXJhcmQtZGVwYXJkaWV1LW5hLXN0b3JtLXZhbi1iZXNjaHVsZGlnaW5nZW5-YmVhNjU0Zjkv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿