Kanye West excuseert zich voor antisemitische opmerkingen: "Spijt van de pijn die ik heb veroorzaakt" - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年12月27日水曜日

Kanye West excuseert zich voor antisemitische opmerkingen: "Spijt van de pijn die ik heb veroorzaakt" - VRT.be

De Amerikaanse rapper Kanye West heeft zich op sociale media geëxcuseerd tegenover de Joodse gemeenschap voor antisemitische opmerkingen die hij eerder had gemaakt. "Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen, en ik heb spijt van de pijn die ik heb veroorzaakt." In 2022 veroorzaakten Kanyes antisemitische opmerkingen een breuk met verschillende grote merken, waaronder Adidas en Balenciaga.

"Ik beloof aan mezelf te werken en van deze ervaring te leren om in de toekomst meer empathie en begrip te tonen. Jullie vergiffenis is belangrijk voor mij en ik wil mij inzetten om alles goed te maken en eenheid bevorderen."

Dat is de boodschap die Kanye West, tegenwoordig bekend als Ye, via zijn Instagramaccount verspreidde. Hij richt zich voornamelijk tot de Joodse gemeenschap, nadat hij vorig jaar verschillende antisemitische opmerkingen had gemaakt. 

West heeft met zijn berichten en opmerkingen heel wat controverse veroorzaakt. Zo had hij in een interview met de Amerikaanse complotdenker Alex Jones gezegd dat "de Nazi's heel wat goede dingen hebben gedaan". In datzelfde interview sprak hij ook een zekere liefde voor Adolf Hitler uit. 

Op socialemediaplatform X schreef hij in oktober 2022 dat hij overging naar "death con 3 (sic) tegen Joodse mensen". Daarmee verwijst hij naar de Amerikaanse term "defcon", die aangeeft in welke staat van paraatheid het leger zich bevindt. "Jullie hebben mij proberen bespelen en geprobeerd iedereen zwart te maken die tegen jullie agenda ingaat", schreef hij in hetzelfde bericht. Later postte hij ook een afbeelding van een hakenkruis en de ster van David op X.

Dat alles had zware gevolgen voor de Amerikaanse rapper. Onder meer kledingmerk Adidas besloot de banden met West te verbreken. Dat betekende dat de productie van zijn merk Yeezy werd stopgezet. Medewerkers van Adidas getuigden in diezelfde periode over ander ongepast gedrag, zoals het tonen van pornofoto's van hem en zijn ex-vrouw Kim Kardashian. Ook andere bedrijven, waaronder Balenciaga en Foot Locker, besloten niet langer met West samen te werken.

Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved
Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiSWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMi8yNi9rYW55ZS13ZXN0LWFudGlzZW1pdGlzbWUtZXhjdXNlcy_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿