Ook Spaanse journaliste dient klacht in tegen Depardieu - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2023年12月21日木曜日

Ook Spaanse journaliste dient klacht in tegen Depardieu - De Standaard

Grensoverschrijdend gedrag

© afp

De zaak-Depardieu blijft verder uitdijen. De Spaanse journaliste Ruth Baza zegt dat de acteur haar in 1995 verkrachtte, toen ze hem opzocht voor een interview.

Ruth Baza was 23 toen ze in 1995 naar Parijs afzakte om Gérard Depardieu te interviewen voor het tijdschrift Cinemanía. Het was tijdens dit interview dat ze naar eigen zeggen door de toen 46-jarige Franse acteur werd verkracht.

Baza, intussen 51, diende vorige week een klacht in bij de Spaanse politie. Tegenover het Franse persagentschap AFP had ze het over “seksuele agressie”, waaronder voor het Spaanse gerecht ook verkrachting valt. Baza zei dat ze zich “verlamd” voelde tijdens de gebeurtenissen, die volgens haar plaatsvonden in het voormalige productiebedrijf Roissy Films.

De journaliste was de feiten vergeten, tot ze het onderzoek las dat de nieuwssite Mediapart publiceerde, waarin dertien vrouwen de acteur beschuldigden van seksueel geweld. Volgens de kant Le Figaro maakt de zaak weinig kans, omdat de feiten in Frankrijk verjaard zijn.

Het is al de derde klacht tegen Depardieu. Eerder stapten al de actrices Charlotte Arnould en Hélène Darras naar de politie. Het boegbeeld van de Franse cinema kon lange tijd wegkomen met zijn grensoverschrijdend gedrag. Sinds de schandaalreportage Complément d’enquête op de televisiezender France 2, begin december, is de houding tegenover Depardieu drastisch gekeerd.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzEyMjBfOTQ1NDgxOTDSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿