60 artiesten verdedigen Gérard Depardieu na beschuldigingen van seksueel wangedrag: "Kunnen niet langer zwijgen" - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年12月26日火曜日

60 artiesten verdedigen Gérard Depardieu na beschuldigingen van seksueel wangedrag: "Kunnen niet langer zwijgen" - VRT.be

Een zestigtal beroemdheden uit de culturele sector in Frankrijk neemt het op voor acteur Gérard Depardieu. Die wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van aanranding of verkrachting. In een artikel dat in de krant Le Figaro is verschenen hekelen de beroemdheden hoe Depardieu aan de schandpaal wordt genageld.

"Gérard Depardieu is waarschijnlijk de grootste van alle acteurs", schrijven de regisseurs, acteurs, actrices en muzikanten in de krant Le Figaro. "Het laatste heilige monster van de cinema."

"We kunnen niet langer zwijgen over de lynchpartij waarmee hij wordt geconfronteerd, over de stortvloed aan haat, zonder nuance en zonder het vermoeden van onschuld dat hij zou hebben genoten als hij niet de reus van de cinema was."

Niemand zal de onuitwisbare stempel kunnen drukken op zijn werk

"Als mensen Gérard Depardieu op deze manier aanvallen, vallen ze de kunst aan. Wat er ook gebeurt, niemand zal ooit de onuitwisbare stempel kunnen drukken op zijn werk, dat een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op ons tijdperk", klinkt het verder.

Verdediging van president Macron

Het is niet de eerste keer dat Depardieu verdedigd wordt in Frankrijk. Frans president Emmanuel Macron deed dat onlangs ook. Macron kan zich niet vinden in "de klopjacht" die volgens hem plaatsvindt. Sterker nog, hij vindt dat Depardieu "Frankrijk trots maakt".

Wie is Gérard Depardieu?

Gérard Depardieu was vooral in de jaren 70 en 80 een van de grote sterren van de Franse cinema. Hij speelde hoofdrollen in films als "Le dernier métro", "Novecento", "Tous les matins du monde" en "Cyrano de Bergérac". Voor die laatste film werd hij in 1991 genomineerd voor een Oscar. Depardieu vertolkte ook de rol van Obelix in de "Asterix & Obelix"-films.

Depardieu heeft niet alleen de Franse nationaliteit. In 2013 werd hij door Vladimir Poetin erkend als Russisch staatsburger, toen hij de rijkentaks van president François Hollande, 75 procent voor de hoogste inkomens, wilde ontwijken. Depardieu onderhield jaren goede contacten met Poetin, tot hij in april 2022 zijn banden met de Russische president verbrak.

Ophefmakende documentaire

Begin deze maand werd op France 2 een omstreden documentaire getoond van Depardieu, waarin hij zich meermaals neerbuigend uitlaat over vrouwen. 

Na de uitzending ontstond er in Frankrijk een debat of de acteur zijn titel van "Legion d'honneur" (Legioen van Eer, de hoogste nationale onderscheiding, red.) zou verliezen. De stad Brussel trok zijn medaille van eer alleszins in na de uitspraken.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiXGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMi8yNS9mcmFuc2UtYXJ0aWVzdGVuLW5lbWVuLWhldC1vcC12b29yLWdlcmFyZC1kZXBhcmRpZXUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿