Stad Brugge blikt tevreden terug op De Warmste Week: "Als het minder had geregend was er nog meer volk gekomen" - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年12月26日火曜日

Stad Brugge blikt tevreden terug op De Warmste Week: "Als het minder had geregend was er nog meer volk gekomen" - VRT.be

Brugge kijkt terug op een geslaagde editie van De Warmste Week. In totaal kwamen er ruim 140.000 mensen naar 't Zand om de live radioshow en de optredens te zien. En er werd bijna 8,8 miljoen euro ingezameld voor organisaties die kinderen en jongeren een betere toekomst willen geven. Ondanks de grote drukte waren er geen noemenswaardige incidenten. 

Brugge is meer dan tevreden over De Warmste Week. De solidariteitsactie werd gisteren afgerond en bracht bijna 8,8 miljoen euro op, het hoogste bedrag ooit sinds de coronacrisis.

Er kwamen naar schatting ruim 140.000 mensen op het evenement af, al is het volgens burgemeester Dirk De fauw (CD&V) bijzonder moeilijk om daar een precies cijfer op te plakken.

"In tegenstelling tot de edities in Kortrijk of Hasselt bijvoorbeeld was er niet echt een ingang of een uitgang op het plein waar het evenement plaatsvond", duidt hij. "Je kon langs verschillende kanten het plein op, waardoor we niet echt konden tellen."

"Maar op basis van de gegevens rond gsm-gebruik en de camerabeelden van de politie, schatten we dat er zo'n 140.000 tot 150.000 mensen naar 't Zand gekomen zijn. Dat was ongeveer wat we hadden verwacht. Natuurlijk: had het minder geregend dan hadden we dat aantal waarschijnlijk een stuk overschreden."

Jokko

Grote incidenten bleven uit

Ondanks de grote volkstoeloop bleven de problemen uit, zowel op vlak van verkeer als op vlak van veiligheid. "De meeste Bruggelingen hebben ons advies opgevolgd om met de fiets te komen", zegt de burgemeester.

"En de mensen die van verder kwamen, hebben vaak voor de trein gekozen. Het was grappig om te zien hoe de drukte op die treinen afhankelijk was van de optredens. Tijdens de West-Vlaamse avond zat er vooral veel volk op de trein vanuit Kortrijk. Toen Zwangere Guy optrad, waren er dan weer opvallend veel passagiers op de lijn uit Brussel."

"Wie toch met de auto kwam, heeft meestal vlot kunnen parkeren. De parking op 't Zand was altijd volzet, ook aan het station was het soms zoeken naar een plaatsje, maar op de meeste randparkings was er ruim voldoende plek." 

"Wat de veiligheid betreft, zowel de politie als het securitybedrijf dat ons bijstond, speelden kort op de bal. Het minste incident werd opgemerkt en aangepakt, maar dan nog bleef het allemaal zeer beperkt. Dat is mee te danken aan de positieve sfeer op het plein."

"Op dinsdag was er één klein probleempje: iemand gooide een fles naar Het Warmste Huis. Maar dankzij de politiecamera's en hulp van het publiek konden de veiligheidsdiensten die persoon al snel identificeren."

"Het viel echt op dat de andere mensen op het plein bijna aanwezen wie het was en niet aanvaardden dat iemand problemen zou maken. Ze wilden een warm evenement met veel gezelligheid en solidariteit."

JOKKO

Volgend jaar opnieuw in Brugge?

Als het aan de burgemeester ligt, dan is De Warmste Week volgend jaar opnieuw welkom op 't Zand in Brugge. Al lijkt het niet zo waarschijnlijk dat dat zal gebeuren.

"Het is eigenlijk de bedoeling dat het evenement ieder jaar in een andere provincie plaatsvindt", vertelt De fauw. "Vorig jaar was het Limburg, nu West-Vlaanderen, dus volgend jaar wordt het Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen of Antwerpen."

"Anderzijds: de mensen van de VRT waren echt wel zeer tevreden over de locatie en al het comfort dat ze hier hadden. Vorig jaar in Limburg stond Het Warmste Huis in een park. Daar moesten ze met dieselmotoren komen om elektriciteit op te wekken."

"Bij ons waren er meer dan genoeg stopcontacten, het plein werd iedere avond weer proper gemaakt met veegwagens. Het waren leuke omstandigheden om in te werken. 't Zand is ook goed gelegen als evenementenplein. Dus wie weet willen ze toch terugkomen en dan zijn ze zeker welkom."

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMi8yNS9zdGFkLWJydWdnZS1ibGlrdC10ZXZyZWRlbi10ZXJ1Zy1vcC1kZS13YXJtc3RlLXdlZWstYWxzLWhldC1taS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿