Al meer dan 2.500 artiesten hebben open brief ondertekend tegen Franse acteur Gérard Depardieu - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年12月31日日曜日

Al meer dan 2.500 artiesten hebben open brief ondertekend tegen Franse acteur Gérard Depardieu - VRT.be

Al meer dan 2.500 artiesten hebben een open brief tegen de Franse acteur Gérard Depardieu ondertekend. De acteur wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van aanranding of verkrachting. Eerder deze week namen zo'n zestig beroemdheden uit de culturele sector in Frankrijk het op voor de acteur.

Gérard Depardieu (75) blijft de gemoederen beroeren in Frankrijk. De acteur wordt door verschillende vrouwen aangeklaagd wegens aanranding of verkrachting, maar hij ontkent alle aantijgingen.

Begin deze week hebben zo'n zestig beroemdheden uit de culturele sector, onder wie ook Benoit Poelvoorde, het "lynchen" van de acteur aan de kaak gesteld in een artikel in Le Figaro. Ook de Franse president Emmanuel Macron moeide zich al in het debat. Volgens hem is Depardieu het slachtoffer van een klopjacht. 

Tegenoffensief

Als reactie daarop werd er een tegenoffensief gelanceerd door het collectief "Cerveaux non disponibles". Dat collectief heeft een open brief gepubliceerd op de Franse nieuwssite Mediapart.

Het collectief stelt dat het artikel in Le Figaro en de uitspraken van Macron niet alleen de slachtoffers van Depardieu in het gezicht spugen, maar alle slachtoffers van seksistisch en seksueel geweld. "Het is een sinistere en perfecte illustratie van de wereld zoals die vroeger was, die weigert om dingen te veranderen", voegt het eraan toe. De tekst is al ondertekend door 2.500 artiesten.

Intussen hebben verschillende ondertekenaars van de originele steunbrief zich al gedistantieerd, onder wie Carole Bouquet, Nadine Trintignant en Gérard Darmon. Achter het initiatief zat namelijk een vrijwel onbekende acteur, Yannis Ezziadi, columnist voor het ultraconservatieve tijdschrift Causeur én een goede vriend van Julie Depardieu, de dochter van de acteur.

Wie is Gérard Depardieu?

Gérard Depardieu was vooral in de jaren 70 en 80 een van de grote sterren van de Franse cinema. Hij speelde hoofdrollen in films als "Le dernier métro", "Novecento", "Tous les matins du monde" en "Cyrano de Bergérac". Voor die laatste film werd hij in 1991 genomineerd voor een Oscar. Depardieu vertolkte ook de rol van Obelix in de "Asterix & Obelix"-films.

Depardieu heeft niet alleen de Franse nationaliteit. In 2013 werd hij door Vladimir Poetin erkend als Russisch staatsburger, toen hij de rijkentaks van president François Hollande, 75 procent voor de hoogste inkomens, wilde ontwijken. Depardieu onderhield jaren goede contacten met Poetin, tot hij in april 2022 zijn banden met de Russische president verbrak.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMi8zMC9mcmFuc2UtYWN0ZXVyLWdlcmFyZC1kZXBhcmRpZXUtYXJ0aWVzdGVuLXN0ZXVuYmV0dWlnaW5nLWhhbmR0ZWtlL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿