Belgische Oscarinzending "Augure" staat niet op shortlist voor de Oscar voor beste buitenlandse film - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年12月22日金曜日

Belgische Oscarinzending "Augure" staat niet op shortlist voor de Oscar voor beste buitenlandse film - VRT.be

De Belgische film "Augure" heeft de selectie voor de shortlist voor de Oscar voor beste buitenlandse film niet gehaald. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft uit de 88 inzendingen vijftien langspeelfilms geselecteerd. Die films maken in januari kans op een nominatie voor de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen.

De Belgische film "Augure" van regisseur, acteur en zanger Baloji is niet geselecteerd voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Uit de 88 ingezonden films zijn vandaag vijftien films geselecteerd voor de prestigieuze onderscheiding.

Bij de vorige editie van de Academy Awards schopte "Close" van Lukas Dhont tot een nominatie voor de Oscar voor beste buitenlandse film. Verschillende Europese producties staan op de shortlist voor de Oscar, maar ook inzendingen uit Bhutan, Japan, Mexico, Marokko en Tunesië haalden de selectie.

De vijftien films op de shortlist van de Oscar voor beste buitenlandse film

Armenië, "Amerikatsi"
Bhutan, "The monk and the gun"
Denemarken, "The promised land"
Finland, "Fallen leaves"
Frankrijk, "The taste of things"
Duitsland, "The teachers’ lounge"
IJsland, "Godland"
Italië, "Io capitano"
Japan, "Perfect days"
Mexico, "Totem"
Marokko, "The mother of all lies"
Spanje, "Society of the snow"
Tunisië, "Four daughters"
Oekraïne, "20 days in Mariupol"
Verenigd Koningkrijk - "The zone of interest"

"Augure" vertelt het verhaal van Koffi, een man die door zijn moeder in Democratische Republiek Congo werd verstoten omdat hij tekenen vertoonde van een zogenoemde "zabolo", Swahili voor tovenaar of magiër (in de negatieve zin van het woord).

Hij keert jaren later naar Congo terug om zijn zwangere vriendin aan zijn familie voor te stellen, maar het bezoek verloopt niet zoals verhoopt. Koffi ondervindt aan den lijve hoe oeroude gebruiken en een hardnekkig bijgeloof niet zomaar uitdoven. De Belgische acteurs Marc Zinga en Lucie Debay vertolken de hoofdrollen.

De 96e editie van de Academy Awards vindt volgend jaar plaats op 10 maart in Los Angeles. Op 23 januari 2024 worden de nominaties voor de filmprijzen bekendgemaakt.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMi8yMS9iZWxnaXNjaGUtb3NjYXJpbnplbmRpbmctYXVndXJlLXN0YWF0LW5pZXQtb3Atc2hvcnRsaXN0LXZvb3ItZC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿