Zus geeft update over gezondheidstoestand Celine Dion: “Ze heeft geen controle meer over haar spieren” - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2023年12月19日火曜日

Zus geeft update over gezondheidstoestand Celine Dion: “Ze heeft geen controle meer over haar spieren” - Gazet van Antwerpen

Celine Dion, de Canadese zangeres die lijdt aan het ‘stiff person’-syndroom, “heeft niet langer controle over haar spieren”. Dat zegt haar zus Claudette in de Canadese pers.

Bron: 7 Jours

Celine Dion (55) maakte in december 2022 bekend dat ze haar geplande wereldtournee moest annuleren, omdat ze lijdt aan het ‘stiff person’-syndroom. Dat is een neurologische ziekte waardoor het lichaam zijn eigen zenuwcellen aanvalt. Dat betekent voor Dion onder andere dat krampen in de spieren haar keel aantasten, wat uiteraard een effect op haar stembanden heeft. De stem klinkt er anders door, en je hebt ook moeite met ademhalen.

LEES OOK. Gezondheid Céline Dion (55) blijft achteruitgaan: “Ze komt haar huis niet meer uit”

Het ‘stiff person’-syndroom is progressief en ongeneeslijk. Volgens haar zus Claudette heeft Dion momenteel “geen controle over haar spieren meer”. Toch zou Dion ervan dromen om ooit haar comeback te kunnen maken. “Ze werkt hard. Het breekt mijn hart, want ze is altijd gedisciplineerd geweest. In haar en in mijn dromen keert ze terug op het podium. Maar hoe? Dat weet ik niet.”

Het ‘stiff person’-syndroom is zeldzaam, waardoor er weinig onderzoek naar de ziekte wordt gevoerd. “Sommige mensen hebben dan ook alle hoop verloren”, aldus Claudette. “Maar je moest eens weten hoeveel telefoontjes we krijgen van mensen die zeggen dat ze van Celine houden, en dat ze voor haar bidden. Hoop is belangrijk.”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyMzEyMTlfOTI2MTIyNTPSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿