Gérard Depardieu noemt steun van Carla Bruni en zestigtal Franse artiesten 'moedig' - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2023年12月27日水曜日

Gérard Depardieu noemt steun van Carla Bruni en zestigtal Franse artiesten 'moedig' - De Morgen

NieuwsFrankrijk

Gérard Depardieu. Beeld AFP
Gérard Depardieu.Beeld AFP

Acteur Gérard Depardieu (75) noemt de steunbetuiging aan zijn adres van collega’s ‘moedig en mooi’. Dat zegt hij in een korte reactie op de open brief van zestig kopstukken uit de Franse cultuurwereld, onder wie Carla Bruni en Jacques Dutronc, die stellen dat Depardieu het slachtoffer is geworden van een ‘lynchpartij’. Depardieu wordt door verschillende vrouwen aangeklaagd van aanranding of verkrachting, maar ontkent alles.

Een zestigtal beroemdheden uit de culturele sector heeft het ‘lynchen’ van Gérard Depardieu aan de kaak gesteld in een artikel dat op kerstdag op de website van de krant Le Figaro verscheen. Zij vinden het onterecht dat veel mensen hun handen van Dépardieu aftrekken ondanks het feit dat hij niet is veroordeeld. Depardieu wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag, maar ontkent zelf alle aantijgingen. Er lopen momenteel twee rechtszaken tegen hem.

De brief is ondertekend door regisseurs, acteurs, actrices en muzikanten, onder wie grote namen als de voormalige Franse first lady Carla Bruni, Jacques Dutronc en Jacques Weber. Zij noemen Depardieu “waarschijnlijk de grootste van alle acteurs. Het laatste heilige monster van de cinema”. “We kunnen niet langer zwijgen over de lynchpartij waarmee hij wordt geconfronteerd en over de stortvloed van haat, zonder nuance. En ook zonder het vermoeden van onschuld dat hij zou hebben genoten als hij niet de gigant van de cinema was geweest.”

“Als mensen Gérard Depardieu op deze manier aanvallen, vallen ze de kunst aan”, schrijven ze. Wat er ook gebeurt, niemand zal ooit de onuitwisbare stempel kunnen drukken op zijn werk, dat een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op ons tijdperk.”

Lees ook

Ophef in Frankrijk over vernietigende Gérard Depardieu-docu: ‘Het is de eerste keer dat je zo zwart-op-wit, op een manier die niet te ontkennen valt, ziet hoe hij zich uitlaat’

Er is nog één plekje waar niemand zich ergert aan Gérard Depardieu

De Franse president Emmanuel Macron heeft recentelijk Depardieu nog verdedigd. Volgens Macron is de acteur slachtoffer van “een klopjacht” en “maakt hij Frankrijk trots”.

Begin deze maand werd op France 2 een omstreden documentaire getoond van Depardieu, waarin hij zich meermaals neerbuigend uitlaat over vrouwen. Na de uitzending ontstond er in Frankrijk een debat of de acteur zijn titel van ‘Legion d’honneur’ (Legioen van Eer, de hoogste nationale onderscheiding) zou verliezen. De stad Brussel trok zijn medaille van eer alleszins in na de uitspraken.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMifmh0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL3NuZWxuaWV1d3MvZ2VyYXJkLWRlcGFyZGlldS1ub2VtdC1zdGV1bi12YW4tY2FybGEtYnJ1bmktZW4temVzdGlndGFsLWZyYW5zZS1hcnRpZXN0ZW4tbW9lZGlnfmJlYTY1NGY5L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿