"The Full Monty"-acteur Tom Wilkinson (75) overleden - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2023年12月31日日曜日

"The Full Monty"-acteur Tom Wilkinson (75) overleden - VRT.be

De Britse acteur Tom Wilkinson, gekend van zijn rollen in films als "The Full Monty", "Shakespeare in Love" en "The Best Exotic Marigold Hotel" is onverwacht onverleden. Hij werd 75 jaar oud.

Het grote publiek maakte kennis met Wilkinson dankzij zijn rol als de werkloze Gerald Cooper in "The Full Monty" uit 1997. Personage Gerald beslist om deel te nemen aan een stripact voor het geld. Wilkinson won een BAFTA voor de rol (British Academy Film Award).

Nuchter en bescheiden

De 75-jarige acteur hield zopas nog een reünie met zijn collega's uit "The Full Monty" in een vervolgserie op streamingplatform Disney+. Verder vertolkte hij rollen in onder meer "Batman Begins", "The Patriot", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" en "The Gathering Storm".

Tijdens zijn carrière ontving hij in totaal zes BAFTA-nominaties en twee Oscar-nominaties, voor "The Bedroom" in 2001, en voor beste bijrol in "Michael Clayton" in 2007.

Lou Coulson, zijn manager sinds jaar en dag, omschreef Wilkinson als "één van de besten". Achter de schermen stond de acteur bekend als nuchter en bescheiden. 

Plots overleden

Wilkinson overleed thuis in het bijzijn van zijn vrouw en zijn familie, dat nieuws maakte zijn familie zelf bekend. Zijn plotse dood werd ook bevestigd in een verklaring van zijn manager. “Het is met grote droefheid dat de familie van Tom Wilkinson aankondigt dat hij op 30 december plotseling thuis is overleden”, aldus de verklaring.

Zijn familie vraagt om privacy. Wilkinson laat zijn echtgenote Diana Hardcastle en hun twee dochters Alice en Mollie achter.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiVmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8xMi8zMC90aGUtZnVsbC1tb250eS1hY3RldXItdG9tLXdpbGtpbnNvbi1vdmVybGVkZW4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿