Aan talent geen gebrek op basisschool De Ceder in Kessel: juffen vol lof over prestaties oud-leerlingen Pommelien Thijs en Arthur Vermeeren - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年1月26日金曜日

Aan talent geen gebrek op basisschool De Ceder in Kessel: juffen vol lof over prestaties oud-leerlingen Pommelien Thijs en Arthur Vermeeren - VRT.be

De leerkrachten van vrije basisschool De Ceder in Kessel bij Nijlen reageren vol trots op de prestaties van hun oud-leerlingen Pommelien Thijs en Arthur Vermeeren. Zangeres Pommelien Thijs won gisteren maar liefst vijf MIA’s en Antwerp voetballer Arthur Vermeeren is op zijn beurt in Madrid om er een mogelijke transfer te tekenen met topclub Atlético Madrid.

Wat hebben zangeres Pommelien Thijs (22) en Antwerp-speler Arthur Vermeeren (18) met elkaar gemeen? Wel, het zijn twee jonge vedetten die in de fleur van hun carrière zitten, én ze hebben beiden op basisschool De Ceder in Kessel bij Nijlen gezeten. Hun leerkrachten reageerden dan ook vol trots op hun prestaties bij Radio2 in Antwerpen.

“Ik heb lesgegeven aan Pommelien in het vijfde leerjaar”, vertelt juf Sofie Booten. “Ik heb zeker en vast naar de MIA’s gekeken. Ik volg Pommelien al heel lang en elke keer als ze ergens verschijnt, blijf ik met heel veel fierheid kijken.” Pommelien won gisteren maar liefst vijf MIA’s en eerder sleepte ze ook al de Radio2 Zomerhit in de wacht en verschillende prijzen op de Gouden K’s.

"Down to earth"

Ook op school was Pommelien een voorbeeldkind, klinkt het. “Ze had altijd pretlichtjes in haar ogen en was altijd super enthousiast over alles”, zegt juf Sofie. “Ze bleef ook altijd met haar twee voetjes op de grond, heel erg down to earth. Maar als er een podium was, stond ze daar meteen op. Moest er geknutseld worden, plakte de klas vol bij wijze van spreken. Ze kon niet ongemerkt passeren.”

Pommelien was in de klas super enthousiast over alles, ze kon niet ongemerkt passeren
Juf Sofie Booten

Pommelien werd in 2012 de allereerste kinderburgemeester van Nijlen. Eerder vandaag liet burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) al weten dat er wordt nagedacht over een ereburgerschap. “Alles wat Pommelien vastpakte, werd een succes. Het was een heel getalenteerd kind op heel veel domeinen", zegt juf Sofie nog over haar.

Maar op basisschool De Ceder zat dus nog meer talent. Juf Tine Van Wezemael gaf - ook in het vijfde leerjaar - les aan Antwerp-speler Arthur Vermeeren. Over hem werd afgelopen dagen ook veel gesproken. Een week geleden kreeg hij de titel van Beste Belofte op het Gala van De Gouden Schoen. Hij staat ook dicht bij een akkoord voor een transfer naar Atlético Madrid.

Wie Arthur in zijn ploeg heeft, is met zijn gat in de boter gevallen
Juf Tine Van Wezemael

Zijn talent werd op zijn lagere school al vroeg opgemerkt. "Ik herinner mij Arthur vooral als een hele toffe kerel. In de klas was hij een harde en gedreven werker", zegt juf Tine. "En als er sport aan te pas kwam, was hij er als de kippen bij. Dat was zijn ding. Hij leefde toen echt al voor het voetbal en was heel competitief. We zagen toen al hoe getalenteerd hij eigenlijk is. Wij zijn supertrots natuurlijk. Wie Arthur in zijn ploeg heeft, is met zijn gat in de boter gevallen."

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiYWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wMS8yNS9hYW4tdGFsZW50LWdlZW4tZ2VicmVrLW9wLWJhc2lzc2Nob29sLWRlLWNlZGVyLWluLWtlc3NlbC_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿