Marthe van K3 en haar partner Sinerjey zijn meter en peter van nieuwe dansacademie in Ieper - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年1月22日月曜日

Marthe van K3 en haar partner Sinerjey zijn meter en peter van nieuwe dansacademie in Ieper - VRT.be

In Ieper komt er een dansacademie in de school van het gemeenschapsonderwijs Campus Minneplein. Oud-leerling Sinerjey Meyfroodt wordt peter van de secundaire opleiding, zijn partner Marthe De Pillecyn van K3 wordt meter. Sinerjey heeft al 20 jaar een dansstudio in Ieper. Hij zal nu, samen met Marthe, nu en dan les geven op de school. 

In de middelbare school in Ieper kunnen leerlingen tussen 12 en 14 jaar nu al de sportrichting volgen in combinatie met Latijn, moderne talen, of techniek. Vanaf september komt daar ook een dansrichting bij. Peter en meter Sinerjey en Marthe zijn heel trots dat ze achter zo'n mooi project kunnen staan: "We hopen veel mensen aan te sporen om net als ons hun droom waar te maken."

Sinergey is oud-leerling van de school

Choreograaf Sinerjey, ook de bezieler van dansgroep Baba Yega,  leerde Marthe kennen op de werkvloer van Studio 100. Hij zat vroeger op school in het GO! campus Minneplein in Ieper. Hij volgde er houtbewerking, maar dat was zijn ding niet. "Ik zou een gat in de lucht hebben gesprongen, mocht er toen een dansafdeling zijn geweest. Ik was op zoek naar een plek voor talent, een plek waar je kan zijn wie je bent, een plek die ik in Ieper niet vond. Een plek die toen helaas niet bestond."

Het paar zal niet elke dansles geven, maar vanaf de zijlijn alles in het oog houden: "We houden nauw contact, wat gaat goed, wat niet. We zullen op de evenementen aanwezig zijn en eens een speciale dansles geven", zegt Marthe. "Heel veel kinderen denken dat school saai of moeilijk is. Als je ergens een passie voor hebt, zoals dansen en je betrekt dit in de planning, dan wordt het leuk. We hoorden hier al dat veel kids uit de sportopleiding extra hun best doen voor de algemene vakken, die minstens even belangrijk zijn”, aldus Marthe. 

Docenten uit Sinerjey’s Dance Studio zullen de specialisatielessen vanaf 1 september verzorgen voor leerlingen uit het eerste, tweede en derde middelbaar in de dansstudio van Sinerjey. “Als er veel interesse is, zou het leuk zijn om de opleiding uit te breiden”, besluit Marthe.

Thijs Pattyn

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wMS8yMi9tYXJ0aGUtdmFuLWszLWVuLWhhYXItcGFydG5lci1zaW5lcmpleS1zdGFydGVuLWRhbnNhY2FkZW1pZS1pbi1pL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿