Deze (super)genomineerden maken nog kans op een 'Kastaar' - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2024年1月26日金曜日

Deze (super)genomineerden maken nog kans op een 'Kastaar' - Het Nieuwsblad

© VRT/DPG Media/Play

De longlist is een shortlist geworden. De genomineerden zijn herleid naar supergenomineerden. Deze programma’s, individuen en podcasts maken nog kans op een Kastaar.

Voor de tweede editie van de Kastaars slaan de zenders van VRT, DPG Media, Play Media, en ook Streamz opnieuw de handen in elkaar om Vlaamse mediagezichten en -makers van 2023 in de schijnwerpers te zetten. Enkele weken geleden werden de genomineerden per publiekscategorie bekendgemaakt. Volgens de organisatie is er 246.504 keer gestemd. Vijftig procent meer dan vorig jaar.

Voor zes categorieën is de lijst nu ingekort tot vier favorieten. Supergenomineerden, zo u wil. Daarbij lijken omroepgebonden gezichten en programma’s netjes verdeeld. Zowel VRT als DPG Media hebben er tien, Play Media heeft er negen. In ‘Televisieprogramma van het jaar’ zijn Down the road, De Verhulstjes, De verraders en Vrede op aarde genomineerd. Onder meer De slimste mens ter wereld en The masked singer zijn afgevallen.

Bij het goed gevulde ‘Nieuwkomers van 2023’ zijn Bestemming X, Boris, Het verhaal van Vlaanderen en Special forces erbij. Dat wil zeggen dat Interview met de geschiedenis van Arnout Hauben en Make up your mind waarbij Bekende Vlamingen dragqueen werden, naast de award grijpen.

Wel ‘Familie’, geen ‘Thuis’

Bij ‘Fictiereeks’ staan Assisen, Familie, Knokke off en 1985. Voor Familie is het de tweede keer dat ze ‘supergenomineerd’ zijn in deze categorie. Thuis valt opnieuw uit de boot. Qua ‘Radioprogramma’ kunnen De zoete inval (Radio 2), Team ochtend (Play Nostalgie), Sven & Anke (Joe), of Vincent live (Qmusic) een Kastaar mee naar huis nemen.

Bij de ‘Podcast van het jaar’ komen De slimste mens: the morning after, De volksjury, Nerdland maandoverzicht en 22 minuten stomme vragen nog in aanmerking. Acid, Elisabeth Lucie Baeten, Elodie Gabias of Lorentia Veppi kunnen nog altijd met een Kastaar voor de nieuwe categorie ‘Online persoonlijkheid van 2023’ aan de haal. Enkel ‘Mediapersoonlijkheid van 2023’ werd niet ingekort.

Op 27 januari is de grote liveshow te volgen op onder meer VRT 1, VTM, en Play4 vanuit het Studio 100 Pop-up Theater. Ook via radio is de show te beluisteren via Qmusic, Joe, Radio 2, MNM en Play Nostalgie.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMTI1Xzk3MDU5MTIz0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿