BWANA, ISE en YESNOMAYBE zijn de winnaars van De Nieuwe Lichting 2024 - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年1月23日火曜日

BWANA, ISE en YESNOMAYBE zijn de winnaars van De Nieuwe Lichting 2024 - VRT.be

De winnaars van De Nieuwe Lichting, de jaarlijkse zoektocht van radiozender Studio Brussel naar nieuw muzikaal talent, zijn bekend: BWANA, ISE en YESNOMAYBE treden in de voetsporen van onder meer Kids With Buns en Portland. Ze winnen airplay op Studio Brussel en ondersteuning bij de start van hun muzikale carrière.

De gitaren zijn gestemd en de stemmen gesmeerd en geteld. De Studio Brussel-luisteraars hebben BWANA, ISE en YESNOMAYBE uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting 2024. Ze treden in de voetsporen van onder andere Brihang, Portland, Sylvie Kreusch, Mayorga, Tamino, Kids With Buns, Jack Vamp & The Castle of Creep en SONS.

En daar mogen ze trots op zijn, want de 12e editie van de jaarlijkse muziekwedstrijd kende dit jaar het hoogste aantal inschrijvingen ooit. Meer dan duizend artiesten en bands schreven zich in.

De prijs voor deze kersverse Nieuwe Lichting: airplay op Studio Brussel, de cover van het magazine Knack Focus en professionele begeleiding van VI.BE om zich verder te ontwikkelen als artiest. Daarnaast mogen ze in 2024 een voorprogramma spelen in Ancienne Belgique.

"Ontzettend trots"

Eva De Roo en Rik De Bruycker maakten de drie winnaars bekend tijdens een live finale vanuit Brussel, de gaststad waar Studio Brussel tijdens de Week van de Belgische muziek radio maakt.  

Jonge artiesten gaan meer en meer op zoek naar een eigen smoel

Rik De Bruycker

"Van gitaarbands, breekbare gitaarriedels tot soulvolle sounds en zelfs hyperpop: dit jaar zat er echt van alles tussen onze finalisten", zegt De Bruycker. "En ik denk dat dat vooral laat zien dat onze jonge artiesten meer en meer op zoek gaan naar een eigen smoel. Kan ik enkel maar toejuichen. Dus bij deze: joehoee!"

"Elk jaar opnieuw zijn we verbaasd hoeveel muzikaal talent er in Vlaanderen rondloopt", reageert Steven Lemmens, nethoofd van Studio Brussel. "We zijn ontzettend trots op alle finalisten van De Nieuwe Lichting van dit jaar, maar toch extra hard op de drie winnaars. Studio Brussel geeft ze met veel liefde het laatste duwtje dat ze nog nodig hebben om hun carrière op gang te trappen."

Wie zijn de drie winnaars?

BWANA is het project van de 19-jarige Friedel Dufait uit Oostende. BWANA is een one-woman-band: Dufait speelt gitaar en jaagt haar beats door een loop station. Dufait begeeft zich voorlopig nog aan beide kanten in de sector: een carrière als muziekjournalist behoort ook nog tot de mogelijkheden, want ze schrijft voor de website Dansende Beren. 

Ise Smeets (17) is de jongste in de selectie van dit jaar. Vorig jaar stond ze via een wedstrijd van VI.BE al op Pukkelpop. ISE droomt groot en staat stevig in haar schoenen, want tegen een duet met Dave Grohl zou ze maar al te graag ja zeggen. Als je weet dat de Belgische band Brutus, met frontvrouw Stefanie Mannaerts (die zingt en drumt), een van haar grote voorbeelden is, begrijp je waarom.

YESNOMAYBE is een van de twee bands in de De Nieuwe Lichting-selectie dit jaar. In "Hypnogagic" "grinden de Gentenaars zich als volleerde skaters een weg tussen grunge en punk". Hun song verwijst naar de staat van bewustzijn in de periode tussen het wakker zijn en in slaap vallen. "Mogelijke te ervaren sensaties zijn angst, opwinding, of een gevoel van trippen". Je bent gewaarschuwd.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiSGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wMS8yMi93aW5uYWFycy1uaWV1d2UtbGljaHRpbmctc3R1YnJ1L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿