Klimaatactivisten gooien soep naar Mona Lisa - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2024年1月28日日曜日

Klimaatactivisten gooien soep naar Mona Lisa - De Standaard

Milieuactivisten hebben zondag in Parijs soep gegooid tegen het gepantserde glas dat de Mona Lisa in het Louvre beschermt, zo is ter plaatse vastgesteld. De twee militanten zeiden dat ze actie voerden voor “het recht op gezonde en duurzame voeding”.

Het wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci geldt als een van de bekendste kunstwerken ter wereld. Bezoekers worden met een houten balustrade op afstand gehouden. In een video die op sociale media rondgaat, is te zien dat twee activisten vanaf de balustrade soep gooien en vervolgens onder de balustrade door klimmen om naast de Mona Lisa protestleuzen te roepen.

Het portret is al meerdere malen het doelwit geweest van vandalisme. In mei 2022 werd een slagroomtaart naar de Mona Lisa gegooid. In augustus 2009 gooide een toerist een kopje thee naar het doek, waardoor de glazen vitrine verbrijzeld werd. In 1956 gooide een man zuur naar het schilderij. In datzelfde jaar gooide een andere man een steen richting de Mona Lisa. Sindsdien zit het achter glas.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDAxMjhfOTM4MDU3NDTSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿