Prijzen voor Fien Germijns, Koen Wauters en "Down the road": dit zijn alle winnaars van de "Kastaars!" - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年1月28日日曜日

Prijzen voor Fien Germijns, Koen Wauters en "Down the road": dit zijn alle winnaars van de "Kastaars!" - VRT.be

VRT1 en Studio Brussel-presentatrice Fien Germijns is op de "Kastaars!" bekroond tot mediapersoonlijkheid van 2023. VTM-boegbeeld Koen Wauters krijgt een award voor zijn hele carrière en "Down the road" is verkozen tot televisieprogramma van het jaar. Ontdek hier alle winnaars van de tweede editie van de "Kastaars!".

De "Kastaars!" zijn vanavond voor de tweede keer uitgereikt, in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. De awardshow is een gezamenlijk initiatief van de openbare omroep VRT, de commerciële mediagroepen DPG Media en Play Media en het Vlaamse streamingplatform Streamz. Danira Boukhriss Terkessidis (VRT1), Koen Wauters (VTM) en Gert Verhulst (Play4) nemen net als vorig jaar de presentatie op zich.

De eerste "Kastaar!" van de avond, die voor online persoonlijkheid, gaat naar Elisabeth Lucie Baeten. Als "Katrien van Politiek PR" en diens collega "Julie van Showbizz PR" werkte zich in de kijker via Instagram. Vooral de filmpjes waarin ze (schijnbaar) belt met politici die op communicatief vlak uit de bocht zijn gegaan, werden een hit. "Merci aan onze politici om zo veel domme dingen te zeggen en te doen", zegt ze in haar speech.

Vervolgens is het opnieuw prijs voor Pommelien Thijs, als hoofdrolspeelster in "Knokke off". De "Kastaar!" voor fictie voor de VRT-reeks wordt in ontvangst genomen door de voltallige jongerencast. Thijs won in de voorbije week ook 3 Gouden K's en 5 MIA's.

In de categorie "beste radioprogramma" valt de ochtendshow "Sven & Anke" van zender JOE in de prijzen. De "Kastaar!" voor beste podcast gaat dan weer naar "Nerdland", dat maandelijks een overzicht brengt van het boeiendste wetenschapsnieuws. Lieven Scheire neemt de award in ontvangst in naam van al zijn medepodcasters.

Het "in memoriam"-filmpje met bekende mensen van wie we afscheid moesten nemen in 2023, speelt af op de tonen van "Mia" van Gorki. Een eerbetoon aan zanger Luc De Vos, die eind dit jaar tien jaar is overleden. Presentator Thomas Van der Veken speelt piano, een koor zingt het lied. De montage eindigt met een foto van nieuwsanker Martine Tanghe, haar naam wordt door alle nieuwsankers tegelijk uitgesproken.

De "Kastaar!" voor het beste nieuwe programma gaat naar de Play-reeks "Boris". Cartoonist Jeroom is daarvoor samen met Jonas Geirnaert en Bockie De Repper naar Canada getrokken om de wens van zijn overleden broer Boris in te willigen: hem uitstrooien in Canada. "Ik wil de prijs vooral opdragen aan mijn mama, papa en broer die heel hard worden gemist, maar dankzij jullie vanavond ook een beetje op het podium staan", zegt Jeroom.

Dat de VRT Canvas-reeks "Godvergeten" de impactprijs krijgt, een nieuwe award, was al eerder bekendgemaakt. "We krijgen de Impactprijs voor moed, lef, durf, hebben we gehoord. Maar onze enige moed was om de waarheid zoeken en die vertellen. Tegelijk heeft het moed gevraagd van jullie allemaal om te gaan zitten en te luisteren naar deze verhalen", zegt maker Ibbe Daniëls.

De carrièreprijs gaat naar een van de presentatoren, Koen Wauters. "We hadden gerepeteerd dat Jacques Vermeire deze prijs zou winnen", lacht hij. Wauters krijgt vanuit de kenmerkende rode "The Voice"-coachzetel een muzikaal eerbetoon rond zijn carrière, op de tonen van een Clouseau-medley. Passeren de revue: Laura Tesoro, Natalia, eerste "Idool" Peter Evrard en Wim Soutaer. De bloemen krijgt hij uit handen van kinderen Zita en Nono.

Mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) heeft de eer om de prijs voor de doorbraak uit te reiken. Die gaat naar zanger/"Familie"-acteur en VTM-presentator Aaron Blommaert. Het is zijn tweede prijs in enkele dagen tijd, want bij de uitreiking van de MIA's afgelopen woensdag won hij ook al de doorbraakprijs. "Hij is een jong talent dat nu al een groot publiek bereikt", aldus Dalle.

De laatste twee "Kastaars!" van de avond zijn die voor televisieprogramma en mediapersoonlijkheid van het jaar, de twee categorieën waarvoor het publiek tijdens de uitzending nog kan stemmen. Het VRT1-programma "Down the road" komt als winnaar uit de bus. Presentator Dieter Coppens laat het aan zijn reisgenoten om het woord te voeren.

Mediapersoonlijkheid tot slot wordt Fien Germijns, presentatrice van studio Brussel en VRT1-programma's als "Switch" en "De dag van vandaag". Daarnaast schopte ze het onlangs ook tot in de finaleweken van "De slimste mens ter wereld". "Ik weet altijd wat zeggen, maar nu niet", klinkt het bij een verbouwereerde Germijns. "Het is allemaal begonnen bij Studio Brussel, dus die mensen wil ik zo hard bedanken."

Alle winnaars op een rij:
 
  • Nieuwkomer: "Boris"
  • Online persoonlijkheid: Elisabeth Lucie Baeten
  • Fictiereeks: "Knokke off"
  • Radioprogramma: "Sven & Anke"
  • Podcast: "Nerdland maandoverzicht"
  • Doorbraak: Aaron Blommaert
  • Carrièreprijs: Koen Wauters
  • Impactprijs: "Godvergeten"
  • Mediapersoonlijkheid: Fien Germijns
  • Televisieprogramma: "Down the road"

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiRGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wMS8yNy9rYXN0YWFycy13aW5uYWFycy1vdmVyemljaHQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿