Melanie (76) overleden: de zangeres die moederziel alleen op Woodstock met "Beautiful people" een klassieker scoorde - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年1月25日木曜日

Melanie (76) overleden: de zangeres die moederziel alleen op Woodstock met "Beautiful people" een klassieker scoorde - VRT.be

De Amerikaanse zangeres Melanie, vooral bekend van het nummer "Beautiful people", is overleden. Ze werd 76. Als prille twintiger zong Melanie het nummer op het muziekfestival Woodstock, omringd door kleppers als Jimi Hendrix en The Who in 1969. Ze verging toen van de stress.

Melanie was een van de weinige vrouwelijke artiesten op het legendarische Woodstock-festival. Achteraf werd haar optreden bestempeld als baanbrekend. Melanie herinnerde het zich nochtans compleet anders: ze was toen 22 en stond stijf van de zenuwen.

BELUISTER - Hier "Beautiful people" van Melanie uit 1967:

"De schrik sloeg me om het hart. De gedachte dat ik moest optreden voor al die mensen (honderdduizenden festivalgangers in totaal, red.) en op dat enorme podium... ik was helemaal alleen. Toen begon het te regenen en ik geloofde echt dat iedereen naar huis zou vertrekken", vertelde ze in een interview.

Voor haar optreden op het vrij chaotische Woodstock kreeg Melanie geen eurocent. Maar de ervaring bleek wel onbetaalbaar. "Mijn leven was nooit meer hetzelfde. Het was een spirituele openbaring." 

60 jaar muziek , 32 albums

Melanie Safka (zoals ze voluit heette) schreef de tekst van "Beautiful people". De boodschap draait rond diversiteit en aanvaarding. Mensen niet beoordelen om hun uiterlijk of sociale status. Nog altijd een actueel thema. 

Melanie had vooral hits eind jaren 60 en begin jaren 70.
AP Images

Melanie had nog andere hits zoals "Brand new key" en "Lay down (candles in the rain)". Haar carrière overspande zes decennia. Ze werkte net aan haar 32e album. 

Over een doodsoorzaak is niets bekend. Haar platenlabel Cleopatra laat weten dat ze overleed na ziekte. In een Facebookpost schrijven Melanies drie kinderen dat hun moeder "zachtjes is ingeslapen". 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiWGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wMS8yNS96YW5nZXJlcy1tZWxhbmllLXZhbi1iZWF1dGlmdWwtcGVvcGxlLW92ZXJsZWRlbi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿