Pommelien Thijs grote slokop op MIA's 2023 met vijf awards - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2024年1月25日木曜日

Pommelien Thijs grote slokop op MIA's 2023 met vijf awards - De Morgen

NieuwsMIA's 2023

Pommelien Thijs op de rode loper van de MIA's 2023 in het Sportpaleis, Antwerpen.  Beeld BELGA
Pommelien Thijs op de rode loper van de MIA's 2023 in het Sportpaleis, Antwerpen.Beeld BELGA

Pommelien Thijs kroonde zich woensdag tot de grote winnaar van de Music Industry Awards (MIA’s) 2023, de jaarlijkse Vlaamse muziekprijzen. Ze neemt vijf beeldjes mee naar huis. Geen enkele andere artiest wint meer dan een award.

Met maar liefst negen nominaties was Pommelien Thijs de grote favoriet van deze editie. Tijdens de uitreiking in het Antwerps Sportpaleis kon ze vijf nominaties verzilveren: ‘Album’, ‘Nederlandstalig’, ‘Pop’, ‘Hit van het jaar’ en ‘Solo artiest’. Die laatste categorie was voor het eerst genderneutraal. “Ik ben zo dankbaar voor een ongelofelijk dankbaar publiek”, zei ze bij het ontvangen van het beeldje.

Opvallend: met de vijf prijzen won Pommelien in alle publiekscategorieën waar ze genomineerd was. De vier sectornominaties kon ze niet verzilveren. In totaal won Pommelien Thijs nu al acht MIA’s. Afgelopen jaar kon ze drie awards mee naar huis nemen.

Naast Pommelien Thijs vielen ook andere Nederlandstalige artiesten in de prijzen. Aaron Blommaert mag de MIA voor ‘Doorbraak’ mee naar huis nemen. Bazart won de MIA voor ‘Groep’, dat is al hun tiende MIA in totaal. Brihang won dan weer de sectoraward voor ‘Artwork’ voor zijn album Droomvoeding en mag zo zijn allereerste MIA mee naar huis nemen.

Ook Portland mocht zijn eerste MIA (‘Alternative) in ontvangst nemen. Regi wint voor de derde keer op rij in de categorie ‘Dance’ en wint zo al zijn zevende MIA (vier met Milk Inc). Coely wint voor de derde keer in de categorie ‘Hiphop’ (vroeger genaamd ‘Urban’). Opvallend: dEUS en Metejoor, beiden vijf keer genomineerd, konden geen enkel beeldje mee naar huis nemen.

Een erg geëmotioneerde Hugo Sigal mocht dan weer de MIA voor ‘Vlaams populair’ in ontvangst nemen, zestien jaar nadat hij een MIA samen met Nicole won.

Lees ook

Brihang over zijn writer’s block, thuisstad en huwelijk: ‘Mijn geduld met Brussel raakt op, merk ik’

Inca Garnica, de vrouw van Brihang: ‘Songteksten zijn voor mij vaak ondergeschikt, terwijl Boudy’s kracht net in zijn woorden zit’

Tom Pintens

De sectorawards werden vanavond live bekendgemaakt op Studio Brussel, voor de televisieshow van start ging. Naast de prijs voor Brihang was er ook de MIA voor ‘Muzikant’, die postuum naar Tom Pintens ging. Maarten Devoldere, die je kan kennen van Balthazar en Warhaus, won de MIA voor ‘Auteur/componist’. Tamino en Angèle mochten de MIA voor ‘Videoclip’ in ontvangst nemen voor hun nummer ‘Sunflower’.

Jasper Maekelberg kreeg de MIA voor ‘Producer’ en Charlotte Adigéry & Bolis Pupul die voor ‘Live act’.

De ‘Lifetime Achievement Award’ werd uitgereikt aan Bart Peeters. De Brusselse muziekstudio ICP recording studios mocht dan weer de ‘Sector lifetime achievement award’ in ontvangst nemen.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL3NuZWxuaWV1d3MvcG9tbWVsaWVuLXRoaWpzLWdyb3RlLXNsb2tvcC1vcC1taWEtcy0yMDIzLW1ldC12aWpmLWF3YXJkc35iMWFlMzI0Ny_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿