Milieuactivisten gooien soep naar Mona Lisa - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2024年1月28日日曜日

Milieuactivisten gooien soep naar Mona Lisa - Het Nieuwsblad

In het Louvre in Parijs hebben milieuactivisten zondagochtend soep gegooid naar de Mona Lisa. Het museum meldt dat het wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci wordt beschermd door een laag glas. De twee militanten zeiden dat ze actie voerden voor “het recht op gezonde en duurzame voeding”.

Bron: BFMTV

Op bovenstaande beelden is te zien hoe twee activisten soep gooien op het gepantserde glas dat voor het 16de-eeuwse meesterwerk van Da Vinci hangt. Vervolgens nemen de beide activisten plaats voor het wereldberoemde schilderij en stellen ze luidop de vraag: “Wat is belangrijker? Kunst of het recht op gezond en duurzaam voedsel?”

Het portret is al meerdere malen het doelwit geweest van vandalisme. In mei 2022 werd een slagroomtaart naar de Mona Lisa gegooid. In augustus 2009 gooide een toerist een kopje thee naar het doek, waardoor de glazen vitrine verbrijzeld werd. Sinds een man in 1956 een steen naar het portret gooide en het beschadigde, zit het achter glas. In 2005 kreeg het schilderij een nieuwe plek in het museum en sindsdien wordt het werk ook beschermd door kogelwerend glas.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMTI4XzkzNTk3MjYz0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿