Joost Klein niet op de afspraak tijdens repetitie Songfestival, EBU onderzoekt "incident" bij Nederlandse delegatie - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年5月11日土曜日

Joost Klein niet op de afspraak tijdens repetitie Songfestival, EBU onderzoekt "incident" bij Nederlandse delegatie - VRT.be

Joost Klein is niet op tijd komen opdagen voor de repetitie van de finale van het Eurovisiesongfestival. De kandidaat uit Nederland zou normaal na Luxemburg en voor Israël repeteren, maar verscheen niet op het podium. Een kwartier daarvoor zou hij wel aanwezig geweest zijn tijdens de vlaggenparade. "We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse kandidaat", meldt organisator EBU. 

Het statement van de EBU: 

"We onderzoeken momenteel een incident dat ons werd gemeld over de Nederlandse kandidaat. Hij zal tot nader order niet repeteren. We onthouden ons op dit moment van verder commentaar en zullen te gepasten tijde een update geven."

Het is niet duidelijk wat het incident is waarover de EBU het heeft. Volgens de Zweedse omroep SVT zou er een "fysieke" confrontatie hebben plaatsgevonden tussen Joost Klein en een fotograaf of tegen een vrouwelijke medewerker van de tv-productie, zoals Aftonbladet meldt. Maar bevestigd is dat allemaal niet en verdere details zijn er ook niet. Feit is wel dat Joost klein vandaag niet gerepeteerd heeft, zoals gepland was. 

Op vrijdagmiddag staat traditioneel een doorloop van de finale van het Eurovisiesongfestival op de agenda. Die doorloop begint met de repetitie van de vlaggenparade waarbij alle deelnemende artiesten het podium betreden. Daarna krijgt elke kandidaat de kans om de finale-act te oefenen op het podium.

De artiesten betreden het podium in dezelfde volgorde als tijdens de finale. De Nederlandse kandidaat kreeg plek 5 toegewezen en had dus op het podium moeten verschijnen na de repetitie van nummer 4 Luxemburg. Joost Klein kwam echter niet opdagen. 

Opvallend, want Klein was wel aanwezig tijdens de vlaggenparade en na de repetitie van Luxemburg werden de attributen voor zijn optreden het podium al opgedragen. Op het allerlaatste moment werd echter beslist om de repetitie van Nederland over te slaan en meteen door te gaan naar Israël. 

Nog opvallend: Klein volgt sinds vanmiddag Eurovision niet langer op Instagram. Hij heeft ook al zijn story's van gisteravond verwijderd.

Aanvaring in de coulissen

Na de geschrapte repetitie kwam het kennelijk tot een aanvaring in de coulissen. Zo is althans te zien op een filmpje dat de Israëlische openbare omroep deelde op sociale media.

Daarop is te zien hoe een journalist van de omroep de Nederlandse artiesten wil benaderen om te vragen waarom ze niet hebben gerepeteerd. "Meneer Klein, waar was u? We hebben u gemist op het podium."  

Vanavond verplichte repetitie

Het is afwachten wat er nu zal gebeuren. Vanavond, om 21 uur, is er namelijk een generale repetitie en die is verplicht voor alle deelnemers van de finale zegt VRT NWS-verslaggever Gianni Paelinck vanuit Malmö.

“De repetitie van vanavond is bijzonder belangrijk omdat de vakjury’s dan al hun punten gaan bepalen. Het is dus afwachten of we Joost Klein dan nog te zien zullen krijgen of dat Nederland misschien wel uitgesloten wordt.”

"Waarom niet?"

Joost Klein kwalificeerde zich gisteren voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Hij viel ook op tijdens de persconferentie na de halve finale. Tijdens die persconferentie zat Klein naast Eden Golan, de kandidate voor Israël. Toen die laatste een kritische vraag kreeg, gaf een perswoordvoerder aan dat ze daar niet hoefde op te antwoorden. "Waarom niet", vroeg Klein zich luidop af.

Op beelden die circuleren via sociale media zien we ook dat Klein zijn hoofd bedekt had met een Nederlandse vlag tijdens de vragenronde voor de Israëlische kandidate. De deelname van Israël aan het Songfestival is zeer omstreden door de oorlog die het land uitvecht in Gaza. 

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiP2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNS8xMC9qb29zdC1rbGVpbi1ldXJvdmlzaW9uL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿