Live - Eurovisiesongfestival 2024. Joost Klein gediskwalificeerd voor finale van Songfestival - De Morgen - Crune Blogs

Latest

2024年5月11日土曜日

Live - Eurovisiesongfestival 2024. Joost Klein gediskwalificeerd voor finale van Songfestival - De Morgen

  • Nederland gaat wel nog punten uitdelen aan andere landen

    De diskwalificatie van Joost Klein betekent niet dat Nederland geen rol meer zal spelen tijdens de uitzending vanavond. De Nederlandse vakjury zal nog steeds punten geven aan andere landen, en de bekendmaking daarvan door Nikkie de Jager zal ook nog steeds uitgezonden worden, wordt bevestigd aan de NOS. 

  • Wereldwijd stemmen voor Songfestival opent na diskwalificatie van Joost Klein

    Stemmen op deelnemers van het Eurovisiesongfestival door mensen van buiten Europa is mogelijk vanaf zaterdag 13.00 uur. De stemming zou in de nacht van vrijdag op zaterdag om middernacht opengaan, maar werd uitgesteld om het onderzoek naar de Nederlandse inzending Joost Klein.

    Nadat bekend werd dat Klein niet mee mag doen aan de finale, verscheen een nieuwe aftelklok. De stembussen voor de 'rest van de wereld' zouden sinds dit jaar voor het eerst de hele dag open zijn op de dag van de finale. Europese kijkers kunnen vanaf het begin van de uitzending op zaterdagavond stemmen.

  • Ook Nederlandse publieke omroep betreurt de beslissing van het EBU

    Ook de NPO - de Nederlandse publieke omroep - heeft intussen gereageerd op het diskwalificeren van Joost Klein. "De NPO vindt dit een zeer ingrijpende beslissing", klinkt het in een mededeling. "Voor de miljoenen Songfestivalfans in Nederland en in andere landen van Europa is dit een teleurstelling. We zullen de gang van zaken na het Eurovisiesongfestival uitgebreid evalueren met AVROTROS, de EBU en alle andere betrokkenen."

  • Joost Klein gediskwalificeerd voor finale van Songfestival

    De Nederlandse inzending Joost Klein mag niet meedoen aan de finale van het Songfestival. Dat heeft organisator EBU zojuist bekendgemaakt.

    Een vrouwelijke medewerker van het Songfestival had eerder een klacht ingediend tegen Klein. "Hoewel het onderzoek nog loopt, lijkt het ons niet gepast om hem deel te laten nemen aan de finale", schrijft EBU. "We hanteren een zero-tolerance beleid rondom ongewenst gedrag richting onze medewerkers. Zijn gedrag heeft die regels geschonden."

    AVROTROS reageert verontwaardigd op het statement. "We hebben kennisgenomen van de diskwalificatie, maar vinden de straf disproportioneel. We betreuren het enorm en komen er later inhoudelijk op terug."

  • Dit weten we al over de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale:

    • De Nederlandse kandidaat Joost Klein werd op vrijdag geweerd van de generale repetitie van het Eurovisiesongfestival. Later meldde songfestivalorganisator EBU dat er een “incident” had plaatsgevonden met Klein.

    • Inmiddels is bekend geworden dat bij het incident een vrouwelijke tv-medewerker betrokken was. Er zou sprake zijn geweest van bedreiging. Klein en de indiener van de klacht zijn ondertussen door de Zweedse politie verhoord. De zaak gaat naar de openbare aanklager en het onderzoek kan nog weken duren.

    • Het stemmen voor het Eurovisie Songfestival door mensen van buiten Europa is als gevolg van het onderzoek uitgesteld.

    • Inmiddels heeft de organisatie besloten Joost Klein te diskwalificeren voor de finale.

    Beeld ANP
  • Politie heeft zaak-Joost Klein overgedragen aan Openbaar Ministerie

    Het Openbaar Ministerie in Zweden bevestigt dat de zaak rond Joost Klein is overgedragen door de politie. Een woordvoerder kon niet zeggen of deze nu bij een openbaar aanklager ligt of niet.

    "De politie zegt dat ze de zaak hebben overgedragen aan de vervolgingsautoriteit, maar ik weet niet aan wie", laat de woordvoerder weten. Ze wijst erop dat buiten kantooruren en in het weekend een aanklager aanwezig is voor zaken waarbij verdachten zijn aangehouden. De Nederlandse deelnemer van het Eurovisiesongfestival is niet opgepakt.

    Hoe het verloop van het onderzoek eruit ziet, is daardoor momenteel niet duidelijk. Het lijkt erop dat de zaak maandag wordt afgehandeld, maar de woordvoerder sluit niet uit dat het Openbaar Ministerie dit weekend alsnog met een verklaring over Klein komt. Die wordt dan via de website van het Openbaar Ministerie gedeeld, vertelt de woordvoerder.

  • Het ziet er volgens Nederlandse journalisten niet goed uit voor Joost Klein

    De toekomst van Joost Klein op het Songfestival is nog steeds onzeker. Maar volgens de Nederlandse journalist Aran Bade van RTL Boulevard ziet het er niet goed uit. Hij meldt dat de andere delegaties naar de arena vertrekken met bussen voor de laatste repetitie voor de finale. "De bus van Nederland is er niet", aldus Bade. "Dit ziet er niet goed uit."

  • Finse manifestanten roepen omroep op tot boycot van festival

    Enkele uren voor de finale van het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö hebben pro-Palestijnse manifestanten de Finse omroep Yle gevraagd om de show te boycotten. In de lobby van de zender zijn zowat 40 mensen samengekomen met protestposters en Palestijnse vlaggen, aldus Yle.

    De Israëlische zangeres Eden Golan neemt deel aan de finale. Nu de humanitaire situatie in de Gazastrook steeds meer verslechtert, is de Israëlische deelname aan het liedjesfeest omstreden. Volgens een van de manifestanten zullen ze de werkzaamheden van Yle niet verstoren, maar willen ze de aandacht vestigen op de situatie in de Gazastrook. De manifestanten willen een overleg met de Yle-managers.

    Israël, een niet-EU-land, neemt al lange tijd deel aan het songfestival. De Israëlische openbare omroep is een lid van de European Broadcasting Union (EBU), die het songfestival organiseert.

  • Opmerkelijk moment tijdens repetitie vrijdagavond

    Een opmerkelijk moment tijdens de laatste repetitie vrijdagavond. Daarin komen ook de presentatoren van de verschillende landen aan bod die de punten van de vakjury via satellietverbinding doorgeven. Nog niet de officiële punten uiteraard, maar zo wordt er toch al eens getest of er niets foutloopt. Maar bij Finland ging het wél even mis. Zoals op beelden die op sociale media de ronde doen te zien is, bleef de Finse presentatrice herhalen dat de twaalf punten van haar land naar Ierland zouden gaan. Alleen bleek dat niet helemaal te kloppen: toen Songfestivalbaas Martin Österdahl ingreep, bleek dat de punten eigenlijk voorzien waren voor Israël. Of het om een spijtige verspreking of een bewuste actie van de presentatrice gaat, is niet duidelijk.

    Twitter bericht wordt geladen...

  • Joost Klein zou medewerker van songfestival bedreigd hebben

    De Zweedse politie doet onderzoek naar een aanklacht die is ingediend tegen zanger Joost Klein vanwege een mogelijke bedreiging. Dat heeft de politie in Zweden zaterdag aan het Nederlandse nieuwsagentschap ANP gemeld.

    Het incident zou zich donderdagavond hebben voorgedaan in de Malmö Arena. Een medewerker van het Eurovisiesongfestival heeft de klacht ingediend.

    De politie verhoorde Klein, de indiener van de klacht en een aantal getuigen. Het onderzoek is zaterdag doorverwezen naar het Openbaar Ministerie.

    Volgens een woordvoerder van de politie kan het onderzoek "weken duren". Het is onduidelijk wat de gevolgen van dit onderzoek zijn voor het optreden van Joost Klein tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdagavond.

    De European Broadcasting Union (EBU), die het songfestival organiseert, liet weten onderzoek te doen naar het "incident", zoals de organisatie het omschrijft. Klein mocht vrijdagavond niet meedoen aan de generale repetitie voor de finale.

  • Joost Klein verhoord na klacht over incident met vrouwelijke tv-medewerker

    Joost Klein is gisterenavond laat verhoord naar aanleiding van het incident dat donderdagavond heeft plaatsgevonden. Bij het incident zou een vrouwelijke tv-medewerker betrokken zijn. Ook de indiener van de klacht is verhoord. Dat is bevestigd door de Zweedse politie. Wat het incident precies inhield, is nog steeds niet geweten. De zaak gaat nu naar de openbare aanklager.

  • Boegeroep voor Martin Österdahl en Eden Golan tijdens repetitie

    Dat de situatie rond Joost Klein de gemoederen blijft bedaren, werd nog maar eens duidelijk tijdens de tweede finalerepetitie vrijdagavond. Klein mocht niet optreden, in plaats daarvan kregen de vakjury's beelden uit een eerdere repetitie te zien. En dat was niet naar de zin van de aanwezigen, zo klinkt het. Zo zou de Israëlische kandidate Eden Golan flink uitgejouwd zijn tijdens haar optreden. De zangeres leek zich niets aan te trekken van het geluid en zong haar nummer 'Hurricane' gewoon door.

    Eden Golan op het podium gisteren.Beeld ANP

    Ook Martin Österdahl, de executive supervisor van het Eurovisiesongfestival, kreeg boegeroep en gefluit te horen. Hoogstwaarschijnlijk hielden de aanwezigen hem verantwoordelijk voor de afwezigheid van Joost Klein en aanwezigheid van de Israëlische zangeres Eden Golan. De Songfestivalbaas trok zich nergens iets van aan en maakte zijn praatje zonder andere opmerkingen te maken af.

    Österdahl was bij de eerste repetitie vrijdagmiddag opvallend genoeg afwezig. Ook dat zou mogelijk te maken kunnen hebben met het onderzoek dat is ingesteld naar een incident rondom Klein. Normaal gesproken is hij er bij elke repetitie bij.

  • Baas van NPO aangekomen in Malmö

    Frederieke Leeflang, de hoogste baas van de Nederlandse publieke omroep NPO, is in Malmö. Dat heeft een woordvoerder bevestigd. Leeflang zal zaterdagavond de finale van het Songfestival bijwonen. Haar aanwezigheid heeft niets met het incident met Joost Klein te maken en stond al langer gepland, klinkt het.

    "Het is gebruikelijk dat er mensen van de NPO aanwezig zijn bij de finale", zegt de NPO-woordvoerder. "Het onderzoek naar Joost is niet de aanleiding voor haar aanwezigheid. Maar natuurlijk heeft Frederieke Leeflang vanuit haar rol contact hierover met AVROTROS en EBU."

  • Ondanks controverse stijgen de kansen van Joost Klein

    Of hij zal mogen meedoen is nog steeds niet duidelijk, maar de ophef heeft de kansen van Joost Klein duidelijk geen kwaad gedaan. Op een overzicht van de bookmakers is te zien hoe z'n winstkansen sinds gisteren gestegen zijn. Joost Klein staat nu op de zevende plaats voor de eindoverwinning. 

  • Wereldwijd stemmen uitgesteld om onderzoek naar incident met Joost Klein

    Het stemmen voor het Eurovisie Songfestival door mensen van buiten Europa is uitgesteld om het onderzoek naar de Nederlandse inzending Joost Klein. Eigenlijk zou de stemming zaterdag om middernacht opengaan.

    "Het stemmen voor De Rest van de Wereld is uitgesteld tot een lopend onderzoek rondom de Nederlandse kandidaat is afgerond. Excuses voor het ongemak", is in de app te lezen.

    De stembussen voor de 'rest van de wereld' zouden sinds dit jaar voor het eerst de hele dag open zijn op de dag van de finale. Europese kijkers kunnen vanaf het begin van de uitzending op zaterdagavond stemmen.

    Vrijdag werd bekendgemaakt dat er een onderzoek loopt naar Klein, volgens Zweedse media waarschijnlijk vanwege een fysieke confrontatie met een fotograaf. Door dit onderzoek kon Klein vrijdag niet deelnemen aan de repetities voor de finale.

    Joost Klein tijdens een repetitie op 8 mei.Beeld ANP
  • Politie betrokken bij onderzoek naar incident met Joost Klein

    De politie van Malmö is betrokken bij het onderzoek naar het vermeende incident met de Nederlandse zanger Joost Klein. Dat bevestigt de politie aan de Zweedse omroep SVT.

    Agenten zijn ter plaatse bij de Malmö Arena, waar deze week het Eurovisiesongfestival plaatsvindt, en onderzoeken wat er is gebeurd. De omroep meldde eerder dat het gaat om een fysieke confrontatie tussen de Nederlandse inzending en een fotograaf.

    Wegens het onderzoek mocht Klein vrijdag niet deelnemen aan de repetities voor de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag. Het is nog niet duidelijk of hij zaterdag op het podium zal staan.

    Lees ook. ‘Het is afwachten hoe andere landen hierop zullen reageren. Dit is eigenlijk valsspelen’: onze man over ‘het incident’ rond Joost Klein

  • Wordt het topfavoriet Kroatië of gaat omstreden Israël met winst lopen?

    26 landen strijden zaterdagavond in de finale van het 68ste Eurovisiesongfestival voor de winst. Op papier beloofde het een strijd te worden tussen Kroatië en Zwitserland, maar de omstreden Israëlische inzending wordt steeds meer bij de kanshebbers gerekend.

    Na twee halve finales - met opvallende, goede en minder goede inzendingen - bemachtigden 20 landen een finaleticket: Servië, Portugal, Slovenië, Oekraïne, Litouwen, Finland, Cyprus, Kroatië, Ierland, Luxemburg, Zwitserland, Nederland, Israël, Letland, Oostenrijk, Noorwegen, Griekenland, Estland, Georgië en Armenië.

    België wist zich met 'Before the party's over' van Mustii donderdagavond niet te plaatsen voor de finale. Op welke plaats ons land in de halve finale eindigde, wordt pas zaterdagavond bekendgemaakt.

    Zes landen staan meteen in de finale. Het gaat om de inzendingen van de zogenaamde big five, de grootste geldschieters: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Ook Zweden, dat vorig jaar de muziekwedstrijd won, staat rechtstreeks in de finale.

    De big five doen het niet altijd even goed op het Songfestival, maar dit jaar is het toch uitkijken naar een aantal inzendingen. Vooral de Italiaanse kandidaat Angelina Mango gooit met haar 'La Noia' hoge ogen in Malmö. Het lied gaat over de saaiheid van het leven en onderstreept dat verveling ook positieve kanten heeft. Saai is het nummer alleszins niet, want het refrein is erg catchy en dat weten ook de bookmakers te smaken.

    Angelina Mango tijdens een repetitie op 10 mei.Beeld AP

    Het Verenigd Koninkrijk stuurt dan weer Olly Alexander, bekend van Years en Years, naar Malmö. Hij brengt met zijn 'Dizzy' een zeer Pet Shop Boys-achtig, dansbaar nummer dat gaat over verliefd worden. Isaak staat voor Duitsland op het podium met 'Run', een nummer over ADHD en hoe de zanger dat zelf ervaart. Spanje brengt dan weer het duo Nebulosso in de stelling - de oudste kandidaten van de wedstrijd. Zij brengen met 'Zorra', dat letterlijk 'teef' betekent, een niet al te vrouwvriendelijke boodschap op het podium. Zanger Slimane tot slot brengt voor Frankrijk het dramatische liefdeslied 'Mon amour'.

    Gastland en titelverdediger Zweden stuurt de Noorse tweelingbroers Marcus & Martinus met het nummer 'Unforgettable'. Of ze daarmee Zweden een nieuwe titel bezorgen, lijkt twijfelachtig. De bookmakers geven hen zowat 1 procent kans op de winst.

    Op papier is Kroatië met Baby Lasagna en 'Rim Tim Tagi Dim' de grote favoriet. In hun kielzog volgde lange tijd de Zwitserse inzending, maar sinds donderdag is de controversiële Israëlische Eden Golan aan een opmars bezig bij de bookmakers. Zij maakte met haar 'Hurricane' dan ook indruk tijdens de tweede halve finale donderdag en zou zo maar eens de verrassing van de avond kunnen worden.

    Baby Lasagna tijdens een repetitie op 10 mei.Beeld AFP

    Gastland Zweden mag zaterdagavond de show openen. Daarna volgen Oekraïne, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Israël, Litouwen, Spanje, Estland, Ierland, Letland, Griekenland, Groot-Brittannië, Noorwegen, Italië, Servië, Finland, Portugal, Armenië, Cyprus, Zwitserland, Slovenië, Kroatië, Georgië, Frankrijk en Oostenrijk.

    In tegenstelling tot tijdens de halve finales stemt nu niet alleen publieksjury, maar geeft ook een vakjury punten voor de kandidaten. Wie aan het einde van de avond de meeste 'twelve points' heeft verzameld, mag zich de 68ste winnaar van de liedjeswedstrijd noemen.

  • Joost Klein terug in hotel in Malmö

    Joost Klein is vrijdag teruggegaan naar zijn hotel in Malmö. Op beelden van de Zweedse krant Aftonbladet is te zien dat de Nederlandse songfestivalinzending door de lobby loopt en de lift instapt.

    Een verslaggever van de tabloid probeert vragen aan Klein te stellen, maar de zanger loopt zwijgend verder zonder iets te zeggen. Wel zwaaide hij nog kort voordat de liftdeuren sloten.

    Eigenlijk had Klein vrijdagavond moeten repeteren tijdens de tweede generale repetitie voor de finale van het songfestival. Vanwege een onderzoek naar een vermeend incident mag hij voorlopig niet optreden.

    In de Malmö Arena werd vrijdagavond boos gereageerd toen de floormanager dat nieuws op het podium deelde. Er werd hard gejoeld en gefloten in de zaal. Het publiek van de juryshow kreeg vrijdagavond in plaats van een liveoptreden het optreden van Klein van donderdagavond op een scherm te zien. Volgens een aanwezige in de zaal werd Europapa luidkeels meegezongen en dansten veel mensen mee hoewel het podium leeg was.

  • Israëlische deelneemster weer uitgejoeld tijdens repetitie

    De Israëlische Eden Golan is vrijdagavond verrassend hard uitgejoeld tijdens haar optreden in de tweede repetitie voor de songfestivalfinale. Nog niet eerder was er zo hard boegeroep te horen van het publiek van de Malmö Arena.

    Eerder was er al wel rumoer in de zaal tijdens oefenmomenten, maar nu was het een stuk heftiger. De zangeres leek zich niets aan te trekken van het geluid en zong haar nummer Hurricane gewoon door.

    De deelname van Israël aan het Eurovisie Songfestival veroorzaakt al maanden ophef om de oorlog in Gaza. Zo wordt er al dagen gedemonstreerd rond de songfestivallocatie en op andere plekken in de Zweedse stad Malmö.

  • Joost Klein treedt niet op voor jury, onderzoek nog niet afgerond

    Joost Klein doet vrijdagavond niet mee aan de tweede repetitieshow voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Het onderzoek dat is ingesteld naar een vermeend incident rondom Klein is nog niet afgerond, zegt de omroep. "Dat betekent dat Joost niet mag repeteren van de EBU vanavond. AVROTROS is continue in gesprek met de EBU."

    De EBU meldde eerder vrijdag dat er een onderzoek was ingesteld naar Klein nadat hij zijn repetitie had gemist. Meer informatie gaf de organisator van het songfestival niet. AVROTROS bevestigde het onderzoek maar wilde verder niets over het incident kwijt. Volgens de Zweedse omroep SVT is er mogelijk een "fysieke confrontatie" met een fotograaf geweest.

    Klein zou met zijn Europapa eigenlijk als vijfde aantreden. Lange tijd werd op sociale media gespeculeerd dat de Fries al zou zijn gediskwalificeerd. Het is nog nooit gebeurd dat een kandidaat tijdens het evenement naar huis is gestuurd.

    De vakjury's die vrijdag de finaleshow beoordelen zien nu het optreden dat Klein donderdag gaf tijdens de tweede halve finale.

    Lees het volledige artikel. 

  • Belgische artiesten riepen op om Israël te weren van Eurovisiesongfestival

    .Beeld Damon De Backer/Johan Jacobs/Sam De Backer

    Een collectief van Belgische muzikanten, kunstenaars, cultuurwerkers en -liefhebbers riepen eerder op om Israël niet te laten deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Zweden.

    "In 2022 kon de EBU wel degelijk een politieke beslissing maken toen ze Rusland uitsloot van het festival door de invasie in Oekraïne. Waarom dan nu die dubbele moraal?" 

    Lees hier het volledige artikel. 

  • Boodschap ABBA-leden in finale Eurovisie Songfestival

    De leden van ABBA maken hun opwachting in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ze zijn onderdeel van een intervalact waarin wordt gevierd dat het precies vijftig jaar geleden is dat hun hit Waterloo het evenement won, bleek vrijdag bij de eerste repetitie.

    Tijdens de finale wordt een boodschap van de ABBA-leden vertoond, maar of het echt om het kwartet gaat is nog niet duidelijk. De schermen gingen op zwart tijdens dit onderdeel. Mogelijk gaat het om de hologrammen die momenteel te zien zijn in de ABBA Voyage-show in Londen.

    Na de boodschap van ABBA zingen oud-songfestivalkandidaten Charlotte Perrelli, Carola en Conchita Wurst het nummer Waterloo in de zaal.

    ABBA bezorgde Zweden in 1974 in Brighton de eerste songfestivalwinst. Sindsdien won het land nog zes keer. Zweden is met zeven overwinningen recordhouder samen met Ierland. Voor ABBA betekende het songfestival het begin van een wereldwijde doorbraak.

    ABBA won het Eurovisiesongfestival in 1974. Beeld BELGAIMAGE
  • Joost Klein zal ‘voorlopig niet’ deelnemen aan repetities Songfestival door ‘incident’

    Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival zal ‘voorlopig niet’ deelnemen aan de repetities van de muziekwedstrijd. Dat zegt de EBU op vrijdag.

    Op vrijdag vonden de eerste repetities voor de finale van het Eurovisiesongfestival plaats. Joost Klein zou als vijfde act het podium opkomen, maar in plaats van de zanger verscheen Israël, dat in de startvolgorde na de Nederlander komt.

    Lees het volledige artikel. 

    Beeld EPA
  • Mustii haalt finale Songfestival niet: ‘Het draait om de boodschap die ik deel’

    Het feestje is vroeger stilgelegd dan verwacht: ons land stoot niet door naar de finale van het Eurovisiesongfestival. Jammer voor kijkend België en Mustii. 

    De Morgen sprak hem en volgde de artiest tijdens zijn avontuur in Malmö. ‘Het is een sterk jaar qua competitie, we hebben hier jammer genoeg geen volledige controle over.’

    Mustii tijdens de tweede halve finale in Zweden. Beeld Photo News
  • Vakbond onderbreekt halve finale op VRT met steunboodschap

    Voor de start van de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival, toonden de vakbonden van VRT een steunboodschap voor het Palestijnse volk. ‘Wij veroordelen de schendingen van de mensenrechten door de staat Israël’, was er te lezen.

    Lees hier meer. 

    BELGA PHOTOBeeld BELGA
  • Joost Klein op het Songfestival: ‘Vergeet niet dat ik drie minuten in het Nederlands sta te ‘ouwehoeren’ op dat podium’

    Er wordt hem een stevige kans toegedicht om met zijn hardcorehit ‘Europapa’ het Eurovisiesongfestival te winnen, maar hoe groot droomt Joost Klein zelf? 

    Wij vroegen het hem in een windmolen in Malmö. ‘Momenteel focus ik vooral op welke drankjes er geserveerd zullen worden in de Green Room.’

    Lees hier het volledige interview met Joost Klein. 

  • Wie Joost al live aan het werk zag, weet: Europa gaat niet weten wat het overkomt. Alles over Eurovision 2024

    Joost Klein mag groot dromen, iedereen gaat ‘slet!’ roepen naar de Spaanse inzending (en dat is ook de bedoeling) en de Zweden sturen twee Noren. 

    Wie is de gehoopte winnaar en wie is de underdog? En wie zal er winnen volgens de bookmakers? Lees hier alles wat u moet weten over Eurovision 2024.

  • Adblock test (Why?)

    続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMihwFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9zbmVsbmlldXdzL2xpdmUtZXVyb3Zpc2llc29uZ2Zlc3RpdmFsLTIwMjQtam9vc3Qta2xlaW4tZ2VkaXNrd2FsaWZpY2VlcmQtdm9vci1maW5hbGUtdmFuLXNvbmdmZXN0aXZhbH5iMjQxZGMwZS_SAQA?oc=5

    0 件のコメント:

    コメントを投稿