Een aanzoek, een nieuw gezicht, een vermeende zwangerschap en een flashforward: dit was de finale van 'Familie' - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2024年6月29日土曜日

Een aanzoek, een nieuw gezicht, een vermeende zwangerschap en een flashforward: dit was de finale van 'Familie' - Gazet van Antwerpen

Je moest deze week wel goed je best doen als Familie-kijker om spoilers te vermijden. De slotaflevering stond van afgelopen zaterdag tot maandag immers al op VTMGO+, waardoor fans samenvattingen en screenshots online gooiden. Een ding viel daarbij op: fans lieten hun ongenoegen horen over een opvallende plotwending die volgens hen niet kan kloppen.

Zo werd onthuld dat Louise Van den Bossche (Charlotte Sieben) niet de dochter is van Peter (Gunther Levi), maar van Bert/Joris (Jan Sobrie). Die zou vroeger een korte affaire met Trudy (Silvia Claes) gehad hebben. Fans van Familie herinnerden zich echter dat er vlak na de geboorte van Louise een verhaallijn was met een DNA-test. Die duidde toen Peter en Trudy als ouders aan. Er was eerder al discussie over een fout in Familie. Zo werd het lichaam van Guido (Karel Deruwe) opgegraven, maar de ex-topman van VDB Electronics werd twintig jaar eerder gecremeerd.

Het feestje bij de Van den Bossches.© VTM

Terug naar de finale. Voor Joris waren het vrijdag spannende momenten. Zo had hij het lijk van Leen (Catherine Kools) verstopt in zijn badkuip. Als Mieke (Caroline Maes) bij hem binnenstormde omdat ze dringend moet plassen, rende ze naar boven. Ze rook een enorme stank en krijste. Joris spurtte met een mes naar boven om haar te vermoorden. Maar dan bleek dat ze gilde vanwege een sms’je dat Guido (Vincent Banic) is vrijgelaten uit de gevangenis. Joris moffelde zijn mes weg, maar merkte niet dat de kraan van het bad aan het lekken was. Tegen het einde van de aflevering liep de badkuip over…

Guido (Vincent Banic) is vrijgelaten uit de gevangenis.© VTM

Onverwacht zwanger?

Stefanie (Jasmijn Van Hoof) moest Lars (Kurt Rogiers) dringend iets zeggen. Ze was immers ’s ochtends misselijk en overtijd. Het heeft er alle schijn van dat ze in verwachting is van hem. Net op het moment dat ze hem dat zei, was haar papa Benny (Roel Vanderstukken) hier getuige van.

Stefanie (Jasmijn Van Hoof) moest Lars (Kurt Rogiers) dringend iets zeggen. Het heeft er alle schijn van dat ze in verwachting is van hem. Net op het moment dat ze hem dat zei, was haar papa Benny (Roel Vanderstukken) hier getuige van.© VTM

Ondertussen bleek Cobrew, dat in zwaar financieel weer verkeerde, gered dankzij financiële steun van Lars (Kurt Rogiers). Vanessa (Karen Damen) regelde dat achter de rug van Mathias (Peter Bulckaen). Dat gaat binnenkort uiteraard vonken geven. Tussen alle plotwendingen door werden we ook nog getrakteerd op de introductie van Georginne, de tante van Samira. Het is voormalig Thuis-actrice Muriël Bats die deze rol invult.

Tussen alle plotwendingen door werden we ook nog getrakteerd op de introductie van Georginne, de tante van Samira. Het is voormalig ‘Thuis’-actrice Muriël Bats die deze rol invult.© VTM

En dan was het aftellen naar de slotscène. Hoewel Joris zinnens was om zijn bom te laten ontploffen op het feestje van de Van den Bossches, begon hij tijdens het moment suprême te twijfelen. In gedachten zag hij zijn oude evenbeeld (gespeeld door voorganger Steven De Lelie) tegen hem praten. Tijdens zijn speech vertelde Joris dat hij veel liefde en warmte heeft gekregen van de familie, meer dan hij ooit heeft gehad. En dat er vroeger veel minder aanvaarding was, want “ik ben een Van den Bossche”.

“Het is de eerste keer dat ‘Familie’ het seizoen afsluit met een flashforward naar een verhaal dat zich over zes maanden afspeelt, in de midseizoensfinale van 2025”

Wim Feyaerts

Creative producer ‘Familie’

Anna (Annie Geeraerts) vroeg wat hij daar precies mee wou zeggen, maar net op dat moment kwamen Brahim en Louise de zaal binnen. De kijker weet ondertussen dat Louise de dochter van Joris is en dus deactiveerde hij stiekem de bom. Via een inderhaast bedachte uitvlucht, dat hij door de zenuwen zich verkeerd uitdrukte en wou zeggen dat hij een Van den Bossche zal worden, vroeg hij plots Mieke ten huwelijk.

Annie Geeraerts tikt deze zomer de 98 aan, maar blijft doorgaan met ‘Familie’.© VTM

Vooruitblik

Zo leek de aflevering te eindigen, met de bom die toch niet was ontploft. Maar de makers verrasten door uit te pakken met een flashforward. “Deze cliffhanger gaat de geschiedenisboeken in”, zegt creative producer Wim Feyaerts. “Het is de eerste keer dat Familie het seizoen afsluit met een flashforward naar een verhaal dat zich over zes maanden afspeelt, in de midseizoensfinale van 2025. Hoewel Joris er niet in geslaagd is zijn duivelse plan uit te voeren, lijkt het gevaar nog niet geweken. Het beeld wordt zwart, maar dan volgt er een verrassende vooruitblik naar wat komen gaat. In deze flashforward zien we een apocalyptisch beeld van een mogelijke explosie waarbij Mieke, gehuld in een bebloed trouwkleed, neer stuikt. Dit beeld zal ongetwijfeld nog meer vragen oproepen bij onze kijkers. Wat betekent deze explosieve vooruitblik? Zal Joris zijn plan alsnog weten uit te voeren? En welke rol spelen Mieke en de familie in dit alles? De antwoorden op deze brandende vragen worden begin januari onthuld.”

Wat is er gebeurd met Mieke?© VTM

Het belooft dus een spannend najaar van Familie te worden. De serie gaat even op vakantie, maar is over twee maanden terug op post.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA2MjhfOTU2NDc5OTjSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿