Stef Kamil Carlens over verlies van goede vriend en zanger Matt Watts: "Gehoopt dat hij de kracht zou vinden om van verslaving af te geraken" - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月24日月曜日

Stef Kamil Carlens over verlies van goede vriend en zanger Matt Watts: "Gehoopt dat hij de kracht zou vinden om van verslaving af te geraken" - VRT.be

"Matt had enorm veel vrienden en werd zo graag gezien." Aan het woord is artiest Stef Kamil Carlens. In 'Touché' op Radio 1 getuigt hij over het verlies van zijn goede vriend Matt Watts. Die stapte vorige week uit het leven. “Ik wilde hem helpen van zijn verslaving af te geraken. Dat was hem al eens gelukt, maar recent is hij hervallen."

Hij zou in feeststemming moeten zijn, want hij is 30 jaar bezig met muziek en bracht onlangs een nieuwe plaat uit. Toch gaat Stef Kamil Carlens door een heel heftige periode. "Ik heb een heel goede vriend verloren deze week. Hij heeft beslist om uit het leven te stappen."

"Het helpt om muziek te spelen", vertelt Carlens. "Ik heb dit weekend nog gespeeld, maar de show die we spelen is uitbundig en kleurrijk en we dansen veel. Het is echt ongelofelijk moeilijk om zo'n gevoel op te roepen als je met een groot verdriet zit."

"Er zijn natuurlijk ook andere soorten muziek en de ene past al beter bij verdriet dan de andere. Zaterdag speelden we bijvoorbeeld in een kleine concertzaal. Dan spelen we kleinere songs en hebben we ook een song gebracht van Matt Watts, de vriend die ik vorige week verloor. En dat was toch net iets makkelijker dan die uitbundige show te spelen."

Zijn nummer 'Waking up' is van onwezenlijke schoonheid, alhoewel het geschreven is door een man die het moeilijk had met het leven

Stef Kamil Carlens, artiest

Stef Kamil Carlens wil absoluut een nummer van zijn vriend Matt Watts laten horen, namelijk 'Waking up'. "Hij vertelde me ooit dat het een nummer was voor een van de kinderen van zijn zus, maar ik denk dat hij ook tegen het kind in zichzelf spreekt. De tekst is prachtig. Het is een nummer van onwezenlijke schoonheid, alhoewel het geschreven werd door een man die het heel moeilijk had met het leven."

Niet alleen zijn muziek was prachtig, hij had ook een ongelofelijk mooie persoonlijkheid, vertelt Carlens. "Hij nam echt zijn tijd om naar iedereen te luisteren. Je kon terecht bij hem voor een goed gesprek. Hij nam er een koffietje bij en de uren vlogen voorbij. Hij had een diep verhaal met veel mensen. Matt had enorm veel vrienden en werd zo graag gezien."

"Maar er schuilde achter die open en vrije man ook een bepaalde donkerte. Hij was bijzonder charismatisch en had een prachtige lach, maar tegelijkertijd droeg hij een enorme donkerte in zich. De wortels daarvan liggen in zijn kindertijd. Hij sleept een trauma met zich mee."

Verslaving

Kamil Carlens vertelt hoe Watts worstelde met alcohol- en drugsmisbruik. "Zijn verslaving was een manier om die duivel, dat trauma, in zich stil te houden. Maar zoals we weten, werkt dat eigenlijk zelden of nooit."

“Ik wilde hem helpen van zijn verslaving af te geraken. Dat was hem al eens gelukt, maar recent is hij hervallen. Hij ging terug bij mij komen wonen, want hij had stabiliteit nodig.”

“Ik ging hem ondersteunen op een organische manier. Ik ben zelf heel sportief en ik heb op een of andere manier de liefde voor de fiets in hem wakker gekregen. En we zijn een aantal keren samen gaan fietsen. Dat was heel raar voor hem, want dat paste eigenlijk niet bij hem. Desondanks genoot hij er enorm van. We hadden plannen voor een nieuwe fietstocht samen.”

Tussen woede en tristesse

Het verlies van een goede vriend op jonge leeftijd voelt onwerkelijk. “Ik navigeer tussen woede en tristesse”, zegt Stef Kamil Carlens. “Woede om zijn beslissing. Ik had gehoopt dat hij de kracht zou vinden om uit zijn verslaving te geraken. Dat was hem eigenlijk gelukt, maar is dan hervallen. En daar ben ik eigenlijk heel kwaad over. Tegelijkertijd kan ik het ook wel plaatsen.”

“Het gemis is immens natuurlijk. We hadden veel gemeenschappelijke vrienden, dus we delen die tristesse met een grote groep mensen. Dat brengt ons dichter bij elkaar.” 

Matt Watts groeide op in Montana en verhuisde voor de liefde naar België op zijn achttiende. “We waren dus ook echt zijn familie. En samen zullen we hem eren. We zijn van plan om samen te komen, muziek te spelen en zijn muziek te beluisteren.” 

“Er zijn ook veel foto’s en video’s die we samen kunnen bekijken. Dat is het goede aan deze tijd, er is zo veel gedocumenteerd. Er is enorm veel gefilmd en opgenomen en daar ben ik zo blij om. Dat werkt echt troostend.”

“Ik ben enorm dankbaar dat ik hem heb gekend”, besluit Stef Kamil Carlens. 

Zit je met vragen? Bij Tele-Onthaal kan je terecht voor een anoniem gesprek op het telefoonnummer 106 of via www.tele-onthaal.be.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis telefoonnummer 1813 of op de website www.zelfmoord1813.be.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8yMy9zdGVmLWthbWlsLWNhcmxlbnMtdmVybGllcy1nb2VkZS12cmllbmQtbWF0dC13YXR0cy_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿