Na vandaag keert het wisselvallige weer terug - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2024年6月27日木曜日

Na vandaag keert het wisselvallige weer terug - De Standaard

weer

© belgaimage

Het blijft ook vandaag volop zomer met temperaturen richting 30 graden. Vrijdag wordt het al wat frisser en nadien schakelen we opnieuw over naar wisselvalliger weer.

Vandaag is gestart met op de meeste plaatsen veel zon en wat hoge bewolking. Nadien ontstaan er in het binnenland stapelwolken. Vooral ten zuiden van Samber en Maas vallen er in de namiddag enkele buien en is lokaal een warmte-onweer zeker mogelijk. Ook in de streek van Voeren, al zo vaak getroffen door wateroverlast, is een onweer mogelijk. Al kan het evengoed droog blijven en blijft de neerslag beperkt tot een fikse bui.

Het blijft alleszins terrasjesweer met maxima tussen 24 graden aan de kust tot 27 à 29 graden in het binnenland. Aan zee kan het na de middag wel krachtig waaien, zegt weerman David Dehenauw.

“Vrijdag is het eerst zonnig, maar in de loop van de dag ontwikkelen er zich onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en 22 à 23 graden in het binnenland en 19 à 20 graden aan de kust. Frisser dan vandaag, maar het blijft aangenaam”, zegt de weerman van het KMI.

Daarna is het even gedaan met het echte zomerweer. Zaterdag start zonnig, al is de zon soms gesluierd door hoge wolkenvelden. In de loop van de namiddag is een lokale regen- of onweersbui mogelijk. Het blijft wel 23 tot 24 graden in het binnenland. Aan zee is het frisser.

Zondag verwachten we zo’n 23 graden bij een matige noordwestenwind met lokaal kans op een bui. Zo zal het ook begin volgende week zijn. Maandag zakt het kwik en wordt het maar 18 tot 20 à 21 graden, zo’n tien graden minder dan vandaag. Maar het blijft wellicht droog. Nadien wordt het wisselvalliger met dinsdag en woensdag kans op regen. Vanaf donderdag tot en met het weekend blijft het meestal droog met temperaturen tussen 22 en 24 graden”, zegt Dehenauw.

Na wat we in de afgelopen weken en maanden gekregen hebben, ziet het begin van de zomervakantie er niet zo slecht uit. Maar echte zomerse dagen zoals we die deze week kregen, dat is na vandaag even voorbij.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA2MjdfOTMyMDQ0MzTSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿