Onderzoek naar dood van 'Friends'-acteur Matthew Perry bijna afgerond: volgens politie “moeten meerdere mensen vervolgd worden” - Het Belang van Limburg - Crune Blogs

Latest

2024年6月26日水曜日

Onderzoek naar dood van 'Friends'-acteur Matthew Perry bijna afgerond: volgens politie “moeten meerdere mensen vervolgd worden” - Het Belang van Limburg

Een politieonderzoek naar de dood van Matthew Perry nadert zijn ontknoping. Volgens de politie van Los Angeles moeten “meerdere mensen” vervolgd worden voor hun betrokkenheid bij de dood van de ‘Friends’-acteur. Dat meldt het weekblad People.

Bron: People

Matthew Perry overleed op 28 oktober 2023 op 54-jarige leeftijd. “Aan de acute gevolgen van ketamine-gebruik” – gecombineerd met verdrinking, een hartziekte, en het gebruik van buprenorphine – bleek in december uit een autopsie. Het overlijden werd geklasseerd als niet-opzettelijk.

LEES OOK. Ex-vriendin zegt dat Matthew Perry handen aan knieën lijmde om te stoppen met drugs: “Het was verschrikkelijk”

De politie van Los Angeles opende desondanks toch – samen met de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA en het Amerikaanse postwezen – een strafrechtelijk onderzoek naar de dood van de acteur. Daarin zou met name onderzocht zijn hoe Perry aan de medicatie kwam, meer bepaald wie hem die gaf en onder welke omstandigheden. Ketamine, een verdovend middel op voorschrift dat soms misbruikt wordt voor stimulerende of euforische doeleinden, werd door Perry onder toezicht ingenomen als onderdeel van therapiesessies voor angst en depressie.

© Brian Ach/Invision/AP

Dat onderzoek “nadert” volgens een bron nu “zijn conclusie”. De politie zou volgens die bron toch van mening zijn dat “meerdere mensen” vervolgd moeten worden voor hun betrokkenheid bij de dood van Perry. Daarover zal een openbare aanklager straks moeten beslissen. Het is niet duidelijk welke mensen in het kader van dat onderzoek geïdentificeerd zijn, en dus vervolging riskeren.

LEES OOK. Hoe middel tegen depressie Matthew Perry fataal werd: “Bij bad trip kun je niet meer bewegen”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmhidmwuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNjI2XzkyMTg3NzAy0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿