Originele tekening van cover eerste 'Harry Potter'-boek geveild voor bijna 2 miljoen dollar - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月27日木曜日

Originele tekening van cover eerste 'Harry Potter'-boek geveild voor bijna 2 miljoen dollar - VRT.be

Op een veiling in New York is een originele aquareltekening van Harry Potter geveild voor 1,9 miljoen dollar (1,8 miljoen euro). De waarde van de afbeelding was geschat op 400.000 à 600.000 dollar. Dat meldt veilinghuis Sotheby's. De tekening prijkt op de cover van het eerste 'Harry Potter'-boek dat in 1997 is verschenen.

De tekening is gemaakt door illustrator Thomas Taylor. Hij kreeg in 1997 van uitgever Bloomsbury de opdracht om een cover te ontwerpen voor het allereerste boek over Harry Potter. Taylor was daardoor een van de allereerste mensen die het manuscript van het boek mocht lezen. Hij schilderde de aquareltekening in 2 dagen.

Op de tekening is de jonge Harry Potter te zien op het Londense perron 9 3/4 voor hij voor het eerst de Zweinsteinexpress neemt naar de gelijknamige tovenaarsschool. 'Harry Potter en de steen der wijzen' is het allereerste boek in de populaire 7-delige reeks van auteur J.K. Rowling.

De boeken zijn uiteindelijk in meer dan 80 talen vertaald en ruim 600 miljoen keer verkocht. De boeken zijn daarna verfilmd met Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson in de hoofdrollen. De films brachten alles samen zowat 8 miljard dollar op.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiRmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8yNi9oYXJyeS1wb3R0ZXItdGVrZW5pbmctdmVpbGluZy_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿