Prinses Anne, zus van Britse koning Charles, naar het ziekenhuis na 'incident' op haar landgoed - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月24日月曜日

Prinses Anne, zus van Britse koning Charles, naar het ziekenhuis na 'incident' op haar landgoed - VRT.be

De Britse prinses Anne (73) is opgenomen in het ziekenhuis van Southmead met lichte verwondingen en een hersenschudding. Dat meldt Buckingham Palace. Het paleis spreekt over een "incident" op het landgoed Gatcombe Park gisteravond, maar geeft geen verdere details. 

Volgens Britse media raakte de Britse prinses mogelijk gewond door toedoen van het hoofd of de benen van een paard, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Prinses Anne staat bekend als paardenliefhebber. Als ruiter deed ze als eerste lid van de koninklijke familie zelfs ooit mee aan de Olympische Spelen van Montreal, in 1976.

"Hare Koninklijke Hoogheid blijft uit voorzorg ter observatie in het Southmead ziekenhuis in Bristol en zal naar verwachting snel volledig herstellen", klinkt het verder. 

Buckingham Palace voegt nog toe dat koning Charles op de hoogte wordt gehouden van haar toestand en dat hij zijn zus "een spoedig herstel" wenst.

Koning Charles (links) en zijn jongere zus, prinses Anne (rechts).
Belga Images

Populair

Normaal gezien had de prinses op het einde van de week Canada moeten bezoeken voor een herdenkingsceremonie rond WOII. Ze staat dan ook bekend als een van de hardstwerkende (en daardoor ook meest populaire) Britse royals.

Prinses Anne is het tweede kind en de enige dochter van de voormalige Queen, Elizabeth II en prins Philip. Bij haar geboorte was ze derde in lijn voor troonopvolging, vandaag bezet ze de 17e plek.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8yNC9wcmluc2VzLWFubmUtenVzLXZhbi1icml0c2Uta29uaW5nLWNoYXJsZXMtaW4taGV0LXppZWtlbmh1aXMtbS_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿