Vijftien Graspop-kampeerders brengen nacht door in noodopvang - Het Nieuwsblad - Crune Blogs

Latest

2024年6月22日土曜日

Vijftien Graspop-kampeerders brengen nacht door in noodopvang - Het Nieuwsblad

© Kris Van Exel

Slechts vijftien kampeerders van metalfestival Graspop hebben de nacht doorgebracht in de noodopvang die door de gemeente was opgericht. Dat laat het gemeentebestuur zaterdagochtend weten. Verwacht wordt dat zij de komende nacht terug naar de camping kunnen.

Bron: BELGA

Door de hevige regenval is een aantal zones op campings van Graspop Metal Meeting onder water gelopen. De organisatie, lokaal bestuur Dessel en de hulpdiensten beslisten vrijdag om noodopvang te voorzien voor de getroffenen. Enkele gemeentelijke gebouwen werden uitgerust met bedden om slaapopvang te voorzien voor de festivalgangers die hun tent en bezittingen in het water zagen belanden.

Vijftien kampeerders die getroffen waren (onderkoeld, natte spullen, ondergelopen tenten) kwamen zich aanmelden bij de infostand van de organisatie aan de hoofdingang en maakten gebruik van de aangeboden noodopvang. Zij kunnen zaterdag terugkeren naar de camping.

Zaterdag worden er nog een paar lichte buien verwacht, maar de organisatie verwacht niet dat de situatie weer zal verergeren. De campings blijven wel gesloten voor nieuwe bezoekers. Zij worden verzocht huiswaarts te keren na het festival of elders overnachting te voorzien.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNjIyXzkyOTMzNjMw0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿