Graspop bedekt wei na hevige regenval met massa's stro: “Het zonnetje schijnt, nu mag het shirt uit” - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2024年6月23日日曜日

Graspop bedekt wei na hevige regenval met massa's stro: “Het zonnetje schijnt, nu mag het shirt uit” - Gazet van Antwerpen

© Maarten Albrechts

Dessel -

Na de festivalgangers een dag door de modder te laten baggeren, besloten de weergoden dat ze Graspop genoeg hadden geteisterd. Een heerlijk zonnetje zorgde zaterdag voor een totaal andere sfeer. De organisatie heeft massa’s stro laten aanrukken om de wei weer toegankelijk te maken. En zo werd Graspop stropop.

Mark van Luyk

© Gil Plaquet

Ondergelopen campings, gesloten parkings, noodopvang,… Van niks bleef de organisatie dit jaar gespaard, maar op zaterdag kwam dan eindelijk de zon voorzichtig piepen en dat zorgt meteen voor een andere sfeer. Een groepje Nederlanders is alvast zo blij met de zon dat de blote bast mag getoond worden. Sexy motherfuckers zijn het niet echt, maar ze hebben het wel naar hun zin. “Gisteren was het wel stevig met die modder dus dit is een aangename afwisseling”, zegt Mike uit Rotterdam. “We kijken uit naar een leuke festivaldag. Die laarzen kwamen gisteren van pas, maar nu mag het shirt uit.”

LEES OOK. Onze man zag een stuiterend Electric Callboy de hype waarmaken op Graspop: “Ganz geil”

© Gil Plaquet

De regenlaarzen mogen weer aan de kant op Graspop.

Op de wei vinden we ook een vers verkozen Vlaams Parlementslid. Gaby Colebunders (PVDA) uit Genk is een jaarlijkse bezoeker van Graspop en hij weet ook waarom. “Gisteren liepen we in de modder. Vandaag schijnt de zon. Het terrein is weer helemaal in orde gebracht.” Colebunders is een Graspopper van het eerste uur. “Dit is mijn thuisland. Zo zou België moeten zijn: Walen, Vlamingen, dertig nationaliteiten door elkaar,... Iedereen loopt hier rond zonder problemen. Zo zou het altijd moeten zijn”, zegt hij. Gaby draagt regelmatig een metalshirt in het parlement. “Natuurlijk, al die kostuums en maatpakjes hoeven toch niet. Meer metal in het parlement! Een tijdje geleden kreeg iemand te horen dat een polo toch niet echt kon in het parlement. Daags erop heb ik mijn metalshirt en een lederen jas aangetrokken om een statement te maken.”

Colebunders is ook al collega’s uit het parlement tegengekomen op Graspop. “Chris Janssens van het Vlaams Belang zit hier ook, “’maar wel in de VIP. Ik zit liever tussen de festivalgangers. Ik heb hier al tientallen selfies moeten nemen met Graspop-bezoekers, maar dat doe ik met plezier.”

LEES OOK. Zo beleven metalfans Graspop in de regen: “Het duurt zeker 10 dagen voor de modder uit onze schoenen is”

Op de festivalwei maken rubberlaarzen en regenjassen ondertussen plaats voor blote basten, topjes en zonnebrillen. Het lijkt erop dat de ergste weerellende op Graspop achter de rug is. Met de noodopvang vanwege de ondergelopen campings viel het vrijdagavond nogal mee. Slechts vijftien kampeerders maakten er gebruik van en brachten de nacht door in gemeentelijke gebouwen.

LEES OOK. Personen met autisme genieten en werken op Graspop: “Een mobilhome doet dienst als rustruimte”

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA2MjJfOTYwNDg3MzfSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿