Koning Albert II viert 90ste verjaardag in sushirestaurant Roji: “Een verrassing van prinses Astrid, die onze sushi enorm lekker vindt” - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2024年6月5日水曜日

Koning Albert II viert 90ste verjaardag in sushirestaurant Roji: “Een verrassing van prinses Astrid, die onze sushi enorm lekker vindt” - Gazet van Antwerpen

Tussen de pizzeria’s op de Oude Koornmarkt, met garçons die je naar hun restaurant willen lokken, schuilt in een intieme kelder sushirestaurant Roji. Als enige zaak met een leeg terras verdwijnt het in de massa. Dat lijkt ideaal voor een dinertje voor de koninklijke familie. En dat dacht Albert II ook op zijn 90ste verjaardag.

Koningin Paola en Koning Albert II komen aan in de sushizaak Roji op de Oude Koornmarkt.© Jan Van der Perre

Bienvenue à Anvers”, klinkt het van op het terras aan de overkant. Koning Albert II stapt in het midden van de drukke Oude Koornmarkt uit de auto. Wanneer ook de deur voor Paola geopend wordt, applaudisseren enkele terrasgangers voor het koninklijke echtpaar.

“Astrid zei: ‘Het is heel lekker, meneer Steff, maar wat is juist kingkrab?’”

Steff Vanreusel

Zaalverantwoordelijke Roji

“Het is een verrassing van zijn dochter Astrid”, vertrouwt de eigenaar van Roji, Gunter Landuyt, ons toe. “Twee weken geleden kwam ze bij ons eten. Ze had ook echt gereserveerd onder Astrid de Belgique via ons reserveringssysteem Resengo. En ze was echt in de wolken.”

Prinses Astrid, samen met haar man prins Lorenz en dochter prinses Luisa. Ze schudt de hand van zaakvoerder Gunter Landuyt.© Jan Van der Perre

Zaalverantwoordelijke Steff Vanreusel imiteert met een Franstalige tongval. “Ze zei: ‘Het is heel lekker, meneer Steff, maar wat is juist kingkrab?’”

Met hun eigen auto hebben ze gewoon in de dichtstbijzijnde parking geparkeerd. Vervolgens wandelden ze door het historische centrum. En ook deze keer schuifelt ze geruisloos en onopgemerkt op het terras van de sushizaak. Samen met haar man prins Lorenz en hun dochter prinses Luisa Maria klinken ze vanavond op de verjaardag van koning Albert II.

Kanye West

Drie jaar geleden koos ook rapper Kanye West dit restaurant om te dineren. “Dan werden we ’s nachts zelfs uit ons bed gebeld omdat hij honger had”, herinnert Gunter zich.

Zulke sterallures lijkt de koninklijke familie niet te hebben, want het restaurant is zelfs niet afgehuurd. “Normaal ben ik dicht op dinsdag, maar ja, ik heb dan toch maar mijn reservaties opengezet en er komt nog twintig man eten.”

Dan zou er bijna dertig man in het restaurant zitten, want het koninklijke gezelschap werd uiteraard door vier securityagenten bijgestaan. En die moesten hun eigen eten betalen.

Volgens prinses Astrid was het de lekkerste sushi. “We werken dan ook wel met kraakverse producten en unieke ingrediënten.”

Het is niet de eerste keer dat manager Gunter en zaalverantwoordelijke Steff bekende mensen over de vloer krijgen.© Jan Van der Perre

Ongeduldig staan de medewerkers paraat om de koninklijke familie te ontvangen. “Ik moet normaal studeren, maar ik wilde koste wat kost werken”, zegt barvrouw Ophelie Vangeel. “Spannend is een groot woord, ik ben vooral heel excited. Ik denk niet dat ik meer stress ga hebben. En het zijn ook maar mensen natuurlijk. Maar ik kijk er wel heel hard naar uit.”

Zoetigheid

De nacht voor het bezoek stuurde de koninklijke familie toch nog een extra verzoekje. “Via de persdienst van het koningshuis kregen we vannacht nog een berichtje of we in een taart konden voorzien. Ik ken toevallig bakker Dellafaille goed, dus bestelde ik een chocoladetaart. Die hebben ze speciaal vannacht nog gemaakt, met een chocoladeplakkaatje met Happy Birthday, koning Albert op.”

Prins Lorenz helpt het koningspaar uit de auto en het restaurant in.© Jan Van der Perre

Maar dat is niet de enige zoetigheid waarmee Gunter de koning wil charmeren. “Gunter is daarnet bij ons in de winkel in de Hoogstraat Antwerpse Handjes komen halen”, vertelt Kristina Latet, winkelverantwoordelijke bij Philip’s Biscuits. “Toen hij liet weten dat het voor de koning was, heb ik het nog specialer ingepakt natuurlijk. Uit nieuwsgierigheid ben ik nu toch een hapje komen eten op het terras van la Torre, over de Roji.”

De zaak werd niet afgehuurd dus konden nog twintig andere mensen komen dineren. Dit is de tafel voor de koninklijke familie.© Jan Van der Perre

Kristina pakte Antwerpse Handjes in voor de koning en wachtte geduldig aan de overkant op zijn komst.© Jan Van der Perre

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA2MDRfOTcwMTU0ODLSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿