Belgian National Orchestra duikt op in video van razend populair Australisch violistenduo - VRT.be - Crune Blogs

Latest

2024年6月8日土曜日

Belgian National Orchestra duikt op in video van razend populair Australisch violistenduo - VRT.be

Het Australische komische muzikale duo TwoSetViolin heeft een filmpje opgenomen in Bozar in Brussel, met het Belgian National Orchestra. TwoSetViolin heeft miljoenen volgers op sociale media en wil bewijzen dat klassieke muziek allesbehalve saai is.   

TwoSetViolin, dat zijn de klassiek geschoolde violisten Brett Yang en Eddy Chen, Australiërs van Taiwanese afkomst. Ze zijn ontzettend popular op sociale media, met meer dan 4 miljoen volgers op YouTube, een miljoen op Instagram en Facebook en alles samen een miljard views voor hun video's.

Eerst speelde TwoSetViolin klassieke covers van popnummers en later werden dat komische video’s, met sketches, uitdagingen en spelletjes. Bedoeling: jongeren warm maken voor klassieke muziek. En met een YouTube-slagzin met een knipoog: "You should be practising", "Je zou moeten oefenen" in plaats van te scrollen.

Tsjaikovski in Bozar

Vorige week dook TwoSetViolin op in Brussel, tijdens de finaleweek van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool. Nu is een filmpje gepost dat ze opnamen met het Belgian National Orchestra, tussen de bedrijven door, tussen de repetities en optredens van de finalisten.

De sketch begint met een stukje viool solo, uit het derde deel van het concerto van Peter Tsjaikovski. Na enige tijd valt het hele Belgian National Orchestra in en doet ook dirigent Antony Hermus vrolijk mee met de twee Australische muzikanten.

De Franstalige omroep RTBF volgde TwoSetViolin tijdens hun verblijf in Brussel:

TwoSetViolin is niet enkel actief op sociale media, maar reist ook de wereld rond met een theatershow. De twee Australische violisten werkten ook al samen met grote internationale violisten. Voor de 'Paganini-hoelahoep' met Hilary Hahn bijvoorbeeld:

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiVmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNi8wNy9iZWxnaWFuLW5hdGlvbmFsLW9yY2hlc3RyYS10d29zZXR2aW9saW4tdmlkZW8v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿