Aristocraat van bovenste plank trouwt, maar de belangrijkste gasten hebben afgezegd voor zijn feest - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2024年6月8日土曜日

Aristocraat van bovenste plank trouwt, maar de belangrijkste gasten hebben afgezegd voor zijn feest - Gazet van Antwerpen

De societypagina’s in de Britse kranten gaan al enkele maanden over één man: Hugh Richard Louis Grosvenor (33). Bij de Britten een gekende naam, maar aan deze kant van het Kanaal doet het ongetwijfeld geen belletje rinkelen.

Grosvenor is namelijk Britse aristocratie van de hoogste plank. Toen zijn vader in 2016 stierf aan de gevolgen van een hartaanval, werd hij de 7de hertog van Westminster. De familie maakt al eeuwenlang deel uit van de Britse samenleving en kan teruggeleid worden tot het jaar 1066. Begin 18de eeuw begon de familie met vastgoedontwikkeling, wat ertoe geleid heeft dat ze nu bij de rijksten van het land horen. (Lees verder onder de foto’s)

LEES OOK. Prins Harry gaat niet naar het ‘societyhuwelijk van het jaar’ omdat William wel gaat

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Naast de titel van hertog erfde Grosvenor namelijk ook de Grosvenor Group, een vastgoedimperium dat zo’n 1.500 eigendommen omvat, verspreid over 60 landen. Zo zouden ze de helft van Mayfair, een van de duurste buurten in Londen, bezitten. Maar hebben ze ook tientallen gebouwen in San Francisco, eigendommen in Schotland en Spanje en ze zouden zowat het hele centrum van Liverpool opgebouwd hebben. Verder is er ook nog een shoppingcentrum in Stockholm, een appartementsgebouw in Tokio, een groot stuk van Silicon Valley en een volledig eiland in de buurt van Vancouver. Samengeteld is de 33-jarige hertog goed voor een vermogen van net geen 12 miljard euro, waardoor hij de rijkste Brit onder de leeftijd van 40 jaar is.

Opvallend is dat Hugh Grosvenor zowat het hele vermogen van de familie erfde terwijl hij niet het enige kind in de familie is. Hij heeft nog twee oudere zussen, Tamara (45) en Edwina (43), en één jongere zus, Viola (32). Maar omdat hij de enige man is, ging de hele nalatenschap naar hem.

Naast al die rijkdom zijn er natuurlijk ook nog de connecties. Grosvenor is immers erg close met prins William (41) en prins Harry (39). Hij is peetvader van zowel Willams zoon prins George (10) als Harry’s zoon prins Archie (5). En zelf is hij de peetzoon van Koning Charles. (Lees verder onder de foto)

Hugh Grosvenor (links) en prins William (rechts) op de trouw van Tamara Grosvenor in 2004.© Getty Images

Erg privé

Hugh Grosvenor is iemand die ondanks zijn enorme rijkdom en connecties een eerder rustig en privaat leven leidt, tot grote teleurstelling van de tabloids. Veel foto’s van hem bestaan er dan ook niet. Zijn aanstaande huwelijk met de 31-jarige Olivia Henson werd in april 2023 aangekondigd, maar het koppel verscheen afgelopen maand pas voor het eerst samen in het openbaar.

De twee leerden elkaar kennen door vrienden en zouden allebei alumni zijn van het Marlborough College, waar ook prinses Kate en prinses Eugenie school liepen. Henson studeerde later aan Trinity College en behaalde een diploma in Hispanic Studies en Italiaans. Momenteel zou ze werken voor Belazu, een levensmiddelenbedrijf dat gespecialiseerd is in mediterraans voedsel en eten uit het Midden-Oosten.

Grosvenor en Henson zouden ook in de toekomst de schijnwerpers willen mijden en kondigden al aan dat ze van Londen naar zijn reusachtige landgoed Eaton Hall in Cheshire zullen verhuizen. (Lees verder onder de foto’s)

© AFP

© AFP

Slechts één prins

Het koppel stapt vrijdag in het huwelijksbootje in de Chester Cathedral in Londen. Daarvoor zullen verschillende straten in het centrum van de stad afgezet worden. En daar zitten ze wat verveeld mee. Ze besloten daarom om te betalen voor het jaarlijkse Summer Flowers project, waarbij 100.000 bloemen geplant worden doorheen de stad. En ze betalen ook voor gratis ijsjes op de dag van hun huwelijk.

LEES OOK. Stichting van prins Harry en Meghan krijgt verbod om nog verder geld in te zamelen

Op de feestelijkheden worden zo’n 400 gasten verwacht. Maar de belangrijkste genodigden lieten al weten dat ze niet aanwezig zullen zijn. Bij koning Charles en prinses Kate is dat vanwege hun gezondheid, maar ook prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle zullen niet naar Londen afreizen. Volgens de Britse pers zou de moeilijke relatie tussen Harry en William daar voor iets tussen zitten. De broers zouden niet met alle aandacht willen gaan lopen en een ongemakkelijke ontmoeting willen vermijden. Prins William zal namelijk wel aanwezig zijn en zou zelfs de rol van ceremoniemeester op zich genomen hebben. Grosvenor en prins Harry zouden getelefoneerd hebben en besloten hebben dat het beter was dat Harry zijn gelukswensen vanuit de Verenigde Staten zou overmaken.

De Britse krant The Times omschreef het huwelijk dan ook als de “meest koninklijke niet-koninklijke bruiloft van het jaar”.

Prins William ontbreekt niet op het feest.© EPA-EFE

© EPA-EFE

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA2MDdfOTM0OTExMDHSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿