CD&V-schepen ziet helikopter in tuin landen tijdens wolkbreuk in Lint: “Piloten waren in waterval gevlogen en zagen niks meer” - Gazet van Antwerpen - Crune Blogs

Latest

2024年6月20日木曜日

CD&V-schepen ziet helikopter in tuin landen tijdens wolkbreuk in Lint: “Piloten waren in waterval gevlogen en zagen niks meer” - Gazet van Antwerpen

Lint -

Na de wolkbreuk van dinsdagnamiddag is het waterpeil in Lint weer onder controle. Sommige bewoners moesten hun kelder droogmaken, schepen van Sociale Zaken Caroline Van der Heyden (CD&V) moest in haar ogen wrijven: zij zag een helikopter landen in haar tuin.

De intensiteit van de bui werd snel duidelijk doordat verschillende straten blank kwamen te staan. Maar het meest verrassende gevolg van de hevige regen maakte schepen Caroline Van der Heyden mee. Zij woont in de getroffen Bouwenstraat en ze had plots een helikopter in de tuin staan.

“De piloten waren onderweg naar de luchthaven van Deurne, maar zagen niets meer. Ze waren bij wijze van spreken in een waterval terechtgekomen. Omdat er in de buurt veel elektriciteitslijnen hangen, waren ze al heel laag aan het vliegen. Uiteindelijk heeft mijn man teken gedaan dat ze in de tuin mochten landen. Hij heeft ze naar Deurne gebracht zodat ze woensdagochtend hun helikopter konden komen ophalen”, deelt Van der Heyden het verrassende verhaal.

De Lintse had zo’n wolkbreuk nog nooit gezien. “Ook mijn ouders die al veel langer in onze gemeente wonen, hadden deze felle regenval nog niet meegemaakt.” (fisp)

LEES OOK. Vele straten blank na wolkbreuk: “Ik moest naar mijn paarden om te zien of ze oké waren”

LEES OOK. Karen Damen getroffen door wateroverlast bij haar thuis in Lint: “We proberen te redden wat er te redden valt”

De man van de schepen deed de helikopter mee landen.© Filip Spoelders

Een helikopter in de tuin zien staan, het gebeurt niet elke dag.© RR

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiK2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA2MTlfOTQ3MzM4MTjSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿