Koning Albert II dineert met zijn familie in Antwerps sushirestaurant voor 90ste verjaardag - De Standaard - Crune Blogs

Latest

2024年6月5日水曜日

Koning Albert II dineert met zijn familie in Antwerps sushirestaurant voor 90ste verjaardag - De Standaard

Koningshuis

De gezondheidsperikelen lijken even van de baan, dus kon koning Albert II de festiviteiten voor zijn 90ste verjaardag starten. Dinsdag, twee dagen voor zijn echte verjaardag, deed hij dat in het Antwerpse sushirestaurant Roji.

mdcl, mtm, tdl

Bienvenue à Anvers”, klinkt het dinsdag van op het terras aan de overkant van sushizaak Roji in hartje Antwerpen. Koning Albert II stapt in het midden van de drukke Oude Koornmarkt uit de auto. Wanneer ook de deur voor Paola geopend wordt, applaudisseren enkele terrasgangers voor het koninklijke echtpaar.

Het was prinses Astrid die de reservatie bij Roji maakte om er samen met haar vader Albert, moeder Paola en haar gezin te gaan eten. “Het is een verrassing van zijn dochter Astrid”, vertelt de eigenaar van Roji, Gunter Landuyt. “Twee weken geleden kwam ze bij ons eten. Ze had ook echt gereserveerd onder Astrid de Belgique via ons reserveringssysteem.”

Prins Lorenz helpt het koningspaar uit de auto en het restaurant in.© Jan Van der Perre

Niet afgehuurd

De koninklijke familie huurde het restaurant niet af, dus andere klanten waren ook nog welkom. “Normaal ben ik dicht op dinsdag, maar ja, ik heb dan toch maar mijn reservaties opengezet en er komt nog twintig man eten”, vertelt de zaakvoerder.

De zaak werd niet afgehuurd. Dit is de tafel voor de koninklijke familie.© Jan Van der Perre

De nacht voor het bezoek stuurde de koninklijke familie nog een extra verzoek. “Via de persdienst van het koningshuis kregen we vannacht nog een berichtje of we een taart konden voorzien”, zegt Landuyt, die dan een chocoladetaart bestelde. “Die hebben ze speciaal vannacht nog gemaakt, met een chocoladeplakkaatje met ‘Happy Birthday, koning Albert’ op.”

Festiviteiten

Dat het etentje met koning Albert kon doorgaan, is goed nieuws. Enkele weken geleden werd hij even onwel tijdens zijn verblijf in Le Romarin, het Zuid-Franse vakantiedomein van Albert en Paola. Op 8 juni vindt er nog een feest op kasteel Belvédère plaats met zeventig gasten. Eind juni staat er een feest voor de familie gepland in Zuid-Frankrijk. Daar zijn de kinderen en kleinkinderen van koning Albert II uitgenodigd, alsook een stevige delegatie Italiaanse neven en nichten van Paola.

Adblock test (Why?)

続きを読みます https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA2MDVfOTIwNjA4OTTSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿